Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Ekipa iz koje su svi napravili nešto

Talentovani tim sezonu je, međutim, okončao na desetom mjestu sa 36 bodova i učinkom od 14 pobjeda i poraza i osam remija…

Predvodio ih je legendarni Dimo Mitrović, igrali su odličan fudbal, izbacili super talentovane klince koji su kasnije imali dobre karijere, neki čak i postali reprezentativci Jugoslavije Budućnost je u prvi šampionat poslije raspada velike Jugoslavije ušla sa visokim ambicijama.

FK Budućnost 1992/93, Foto: Dnevne novine

Talentovani tim sezonu je, međutim, okončao na 10. mjestu sa 36 bodova i učinkom od 14 pobjeda i poraza i osam remija…

Ekipu su u sezoni 1992/1993. sačinjavali momci sa slike:

GORNJI RED: Zoran Perović, Žarko Dragaš, Goran Đurović, Radislav Dragićević, Niša Saveljić, Miodrag Vukotić, Boro Janičić, Saša Petrović, Zoran Gajević (ekonom).

SREDNJI RED: Savo Rogošić (trener), Srdan Dmitrović, Viktor Trenevski, Dejan Rabrenović, Savo Barac, Zlatko Kostić, Obren Sarić, Vanja Popović, Dimitrije Mitrović (šef stručnog štaba).

DONJI RED: Igor Dragićević, Slobodan Šćepanović, Dragan Maraš, Siniša Jelić, Mladen Perović, Ljubo Radunović (fizioterapeut).

Strašna ekipa od kojih je većina igrača brzo napravila respektabilne internacionalne karijere. Prvo u regionu, a onda i u jačim ligama… Žarko Dragaš je preko Rudara otišao u Crvenu zvezdu (prije avantura u Švedskoj i Grčkoj), Boro Janičić se brzo obreo u Seulu, Radislav Dragićević je pojačao Vojvodinu (kasnije bio u Bečeju, Borcu, pa u Grčkoj čak osam godina, uz jednu na Kipru), za njim kasnije i Miodrag Vukotić (prije odlaska u Milan, pa austrijskih i švajcarskih epizoda) i Savo Barac (kasnije bio u Izraelu, Francuskoj, Grčkoj…).

Saša Petrović je čuvao mrežu OFK Beograd,^prije odlaska u Koreju, Španiju i Kinu, Viktor Trenevski se dokazivao u Partizanu, isto kao i Niša Saveljić koji je preko Hajduka iz Kule stigao do Humske i iz ove ekipe napravio najbolju karijeru, kasnije bio i reprezentativac Jugoslavije, član velikog Bordoa i mnogih francuskih
prvoligaša….

Siniša Jelić je bio član Obilića, internacionalac u Grčkoj, Portugalu, Džogo Rabrenović stub odbrane Sartida_ iz Smedereva, kasnije Čukaričkog, Mladen Perović Rudara i subotičkog Spartaka. Vanja Popović je preko Zemuna stigao do Hihona, Malage i Hetafea, Zlatko Kostić je bio u Španiji i Grčkoj, sjajni ljevak Igor Dragićević i majstor Srdan Dmitrović takođe u Grčkoj, a Dragan Maraš na Kipru. Vezista Slobodan Šćepanović bio je zapažen u Lucernu, tada rezervni golman Zoran Perović oprobao se u Novom Pazaru, Goran Đurović, dugo godina bio kapiten Budućnosti, a jedan period svoje karijere proveo je u Grčkoj, dok je Obren Sarić bio član više crnogorskih klubova, a igrao je i u Mladosti iz Lučana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve