Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Ništa ni od Finske: Odložena i 11. ovosezonska trka u Moto GP šampionatu

Nakon što su u prethodnih nekoliko dana odgođene trke u Njemačkoj i Holandiji, došao je red i na Finsku. Trka Moto GP šampionata se po prvi put poslije 1982. godine trebala održati u Finskoj i to na novoj stazi Kimi Ring, ali koronavirus je ipak uništio te planove

Odložena je i 11. ovosezonska trka u Moto GP šampionatu.

Markes, Foto: Motogp.com

Nakon što su u prethodnih nekoliko dana odložene trke u Njemačkoj i Holandiji, došao je red i na Finsku.

Trka Moto GP šampionata se po prvi put poslije 1982. godine trebala održati u Finskoj i to na novoj stazi Kimi Ring, ali koronavirus je ipak uništio te planove.

“Odluku o odlaganju Velike nagrade Finske su donijeli Dorna i vlasnici ‘Kimi Ringa’ u skladu sa preporukama Vlade. Finska Vlada je preporučila da se događaji sa više od 500 ljudi ne održavaju prije avgusta. Dorna je obećala da će objaviti kakva je budućnost Moto GP šampionata u Finskoj što je prije moguće”, saopšteno je.

Zanimljivo, Moto GP šampionat trebao se vratiti u Finsku još prije dvije godine ali i tada je to pomjereno za 2020. pa očigledno organizatoru još uvijek nije suđeno da u ovoj zemlji okupi najbolje svjetske motocikliste.

Trka u Finskoj trebala je biti održana sredinom jula. Prva naredna koja je trenutno na rasporedu je ona u Češkoj Republici. Ona bi po rasporedu trebala biti održana devetog avgusta.

Inače, neke do sada odložene trke dobile su nove termine u nastavku kalendarske godine, ali vidjet ćemo hoće li i to moći biti ispoštovano.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve