Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimalo teška odluka: Tuhel u Čelsiju do 2024. godine

Kad je stigao pred kraj januara Čelsi je bio deveti na tabeli u Premijer ligi, sa osvojenih 29 bodova i primljena 23 gola. U narednih 19 kola odbrana Plavaca kapitulirala je još samo 13 puta, sezonu završila sa 67 bodova, i ekipa je završila na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige čime je obezbijedila plasman u Ligu šampiona i prije no što je u finalu savladala Mančester Siti i drugi put u istoriji kluba sa Stamford Bridža pokorila Evropu

Nakon osvojene titule prvaka Evrope nije ni bilo dileme.

Kad je stigao pred kraj januara Čelsi je bio deveti na tabeli u Premijer ligi, sa osvojenih 29 bodova i primljena 23 gola. U narednih 19 kola odbrana Plavaca kapitulirala je još samo 13 puta, sezonu završila sa 67 bodova, i ekipa je završila na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige čime je obezbijedila plasman u Ligu šampiona i prije no što je u finalu savladala Mančester Siti i drugi put u istoriji kluba sa Stamford Bridža pokorila Evropu.

Dilema dakle ne postoji: Tomas Tuhel je preporodio Čelsi i kao zasluženu nagradu dobio novi ugovor, kojim se londonskom klubu obavezao na vjernost do 2024. godine.

Onaj prethodni je važio do 2022. uz opciju da se saradnja produži, pošto ni na Stamfordu nijesu bili sigurni da će Nemac uspjeti da preokrene situaciju. Na kraju su dobili i više od onoga što su mogli i da sanjaju, jer niko u januaru nije vidio Čelsi na evropskom tronu.

– Nijesam mogao da zamislim bolju prigodu za produžetak ugovora. Zahvalan sam i veoma srećan što ostajem dio Čelsijeve porodice. Još mnogo toga nas čeka, rekao je Tuhel.

Čelsi je u 30 utakmica pod vođstvom Tuhela zabilježio 19 pobjeda, iz pet poraza i svega 16 primljenih golova.

Roman Abramovič i Maria Granovskaja zaista nijesu imali težak izbor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve