Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšićani zadovoljni: Najljepše je kad si neporažen pa žališ i zbog dva remija

Godinama unazad Nikšićani sjajno igraju na ''Topolici'', pa ipak, uoči preksinoćnjeg meča najavljivali su da će morati biti maksimalno oprezni, jer Mornar nije slučajno treći ove jeseni i nije mu se slučajno samo tri puta tresla mreža

Nakon prvog prvenstvenog kruga Sutjeska je prva, sa samo dva primljena gola i dva remija. Jedino izabranici Milije Savovića u ovom šampionatu nijesu osjetili gorčinu poraza, jedino oni imaju sedam pobjeda i zato su na čelu tabele sa 23 boda.

Godinama unazad Nikšićani sjajno igraju na ”Topolici”, pa ipak, uoči preksinoćnjeg meča najavljivali su da će morati biti maksimalno oprezni, jer Mornar nije slučajno treći ove jeseni i nije mu se slučajno samo tri puta tresla mreža.

I, zaista domaćin je odigro dobro, stvorio mnogo lijepih prilika, pogotovo u prvom poluvremenu, ali Giljen je bio na visini zadatka, Jovović je bio razigran, a mlađani Nikola Janjić je bio asistent u oba navrata.

U nastavku ”plavo-bijeli” su čak i bolje igrali, ali mreže su mirovale.

Ubjedljivom pobjedom zadovoljili su se Nikšićani i narednih dana imaće priliku „natenane“ da rezimiraju kompletan dosadašnji učinak, a on je, svakako, za pohvalu, jer kad drugoplasiranom, u devet prvih kola, ”bježite” čak šest bodova, morate se osjećati zadovoljno.

Nikšićani će i narednog vikenda gostovati, dočekaće ih Podgorica koja je do sada uknjižila samo jednu pobjedu i primila čak 16 golova, ali kraj Bistrice ne žele da se opuštaju, odnosno, taj poraz, koji ih neminovno čeka, žele što duže da odgađaju.

Milija Savović, bez obzira što je na početku šampionata ostao bez Grivića, koji se teško povrijedio, očigledno ima dovoljno dobrih igrača na raspolaganju, pa je i za Bar imao spremnu rotaciju za svježiju igru. Bubanja nije mogao nastupiti zbog kartona, ali je „u vatru“, od prvog minuta, ubacio Zoćevića, Jovovića i Nikača, a sa klupe su u pomoć priskočili Eraković, Stijepović, Raičević i malo neiskusniji Matanović i Dušan Vuković. Očigledno, s ovakvim rosterom Sutjeska će do kraja šampionata mnoge namučiti.

Nikola Janjić se već tri puta upisao u listu strijelaca, bio je asistent i u mečevima prije ovog s Mornarom, a ovog puta majstorski je uposlio i Jovovića i Nikača. Ipak, skromno, kaže da ne razmišlja o tome, već konstatuje da je najvažnije pripisivati bodove i misliti o narednom rivalu.

– Rekao bih, preostala nam je Podgorica, pa slijedi prvenstvena pauza i tada ćemo imati više vremena za analizu. Dobro smo igrali u Baru, bilo je to jedno od naših boljih izdanja u ovom šampionatu. Istina je da su oni novajlije u takmičenju, ali imaju kvalitet i pokazali su ga, pogotovo u prvom poluvremenu. Odbrana im je stamena, ali imaju i odlične napadače i vjerovali smo da tu ima prostora za našu kontru. Ispostavilo se da to donosi rezultat, a ko je postigao pogodak, a ko asistirao – ovu ekipu ne opterećuje. Najvažnije je da pripisujemo bodove, a u igri ih je bilo 27 i mi smo 23 osvojili. To zaslužuje respekt, ali ne zaboravljamo da je tek četvrtina šampionata prošla i da je teško zadržati pobjednički ritam dugo – kaže kao najiskusniji, mlađani prvotimac Sutjeske, Nikola Janjić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve