Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšićani u problemu: Četvorica prvotimaca Sutjeske pozitivni na koronu

Pozitivni na novi virus su Marušić, Vlahović, Milović i Vuković, a ostali prvotimci su makar od ove pošasti za sada spašeni

Planirali su Nikšićani bili da prvenstvenu pauzu iskoriste za dobru konsolidaciju, psihološki oporavak od poraza pod Goricom, a onda i ispadanja iz evropksog takmičenja, da zaliječe povrede… i krenu kako se od njih i očekuje ove sezone, jer ponovo imaju tim za respekt, bar ako je suditi po imenima.

Sutjeska, Foto: Pobjeda.me

No, planovi su kraj Bistrice, u posljednje vrijeme jedno, a realnost sasvim drugačija. Pehovi se ređaju kao na filmskoj traci, a kap koja preliva čašu uoči nastavka šampionata je činjenica da su čak četiri fudbalera Sutjeske zaraženi kovid-19 virusom. Uz to, nekoliko prvotimaca je povrijeđeno, nekoliko mlađih je odsustvovalo zbog reprezentativnih obaveza, pa je Dragan Radojičić tokov većeg dijela pauze trenirao sa svega osam-devet igrača.

“Ne znam šta da kažem, tek smo se prije dva dana brojno kompletirali. Četvorica fudbalera pozitivni na korona virus, mlađi igrači su imali reprezentativne obaveze, Osmajić se i povrijedio, tako da je tek juče, prije treninga, prvi put obuo patiku, Grivić je na treningu prije nekolika dana zadobio težak udarac, Janković zbog povrede primicača nije bio ‘u fulu’ nekoliko dana, Kojašević je tek juče počeo laganije raditi, a na Cicmila još ne možemo računati. Mi imamo ambiciozne planove, od njih ne odustajemo i znam da će mi igrati samo zdravi fudbaleri”, kazao je kratko šef struke nikšićkog prvoligaša Dragan Radojičić.

Jezero je trenutno treće na tabeli, sa njim će Sutjeska odmjeriti snage u subotu i da nijesu „plavo-bijeli“ podbacili na startu prvenstva, kao što jesu (osvojili su samo bod) moglo bi se reći da je to derbi iz vrha tabele, tim prije što su Plavljani iznenađujuće dobro počeli i prikupili čak pet bodova.

Obećavaju Nikšićani dobru partiju na sjeveru, bez obzira što su u problemima „do guše“. Već danas nakon treninga putuju za Berane i tamo će biti u karantinu sve do meča koji se igra u 17.00 časova.

Po svemu sudeći, sada bi sve kraj Bistrice, ali i širom Crne Gore trebao ponajviše da brine zdravstveni karton sportista, jer ako pandemija uhvati maha pitanje je i hoće li pojedini klubovi moći sastaviti tim, hoće li se moći nastaviti šampionat… Dakle, fudbalska sezona u Nikšiću nikad gore nije počela.

Pozitivni na novi virus su Marušić, Vlahović, Milović i Vuković, a ostali prvotimci su makar od ove pošasti za sada spašeni

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve