Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšićani svjesni: Presudili smo sebi u prvom meču

Nikšićani priznaju da ih je Budućnost nadigrala u polufinalu Kupa i da zasluženo igra za trofej

Očigledno je da Nikšićanima ne leću Budućnost u najmasovnijem takmičenju, a to je potvrdila i revanš utakmica polufinala, odigrana prije dva dana kraj Bistrice.

Najavljivao je trener Milija Savović nakon prvog meča da bi njegovi momci mogli da slave na svom terenu 4:0, većini je to bilo preambiciozno i neostvarivo, ali pošto je lopta okrugla, kako se to obično kaže, pa i igra se još 90 minuta, a pritom je jasno da Sutjeska zaslužuje titulu, ne može se reći i da nije bilo šanse da Nikšićani igraju finale Kupa Crne Gore.

Ipak, nije se desilo nikakvo iznenađenje, već je Budućnost i zvanično nadigrala domaćina. Već nakon pola sata igre i kad su Podgoričani izjednačili, jasno je bilo da je priča o duploj kruni Nikšićana čista utopija.

Poveli su Nikšićani, sve je krenulo kako su i planirali, ali… Mnogima je neshvatljivo kako je Sutjeska u najmasovnijem takmičenju, igrajući s najvećim rivalom, morala pet puta vaditi loptu iz sopstvene mreže u dvomeču, ako su već u šampionatu bili tako ubjedljivi i četiri meča prije kraja obezbijedili titulu, ali je jasno da je motiv prvotimaca bio presudan i da su Nedovićevi momci, shvativši da od titule nema ništa, sve karte bacili na masovnije takmičenje.

– Mislim da je cijela priča bila završena u prvom meču koji smo izgubili 3:0. Tamo smo kiksali i to je, realno, bilo teško nadoknaditi. Kad je već Đukanović pogodio, jasno je bilo da nemamo šta tražiti. Ne mogu se nikome u crnogorskom šampionatu lako dati još tri gola, a kamoli Budućnosti. Zaslužili su da igraju finale i čestitam im. Istina, ubijeđen sam da smo mi kvalitetnija ekipa, a to potvrđuje i šampionat, bodovna razlika, gol razlika… Penal neću ni komentarisati, jer to nije bilo presudno. Na nama je sad da se okrenemo Dečiću, da privedemo šampionat kraju u svom stilu, da afirmišemo malo više mladih igrača i da razmišljamo o evropskim utakmicama. Nadali smo se, vjerovali u duplu krunu, ali ona je izostala i ove sezone – priznaje nakon susreta s Podgoričanima iskusni napadač Sutjeske Božo Marković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve