Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšićani popravili formu: Sutjeska će biti opasnija na proljeće

U seriju teških utakmica, reklo bi se, ušli su kako se možda nijesu ni nadali, postigli su čak četiri pogotka i zauzeli četvrtu poziciju na tabeli, ali isti broj bodova imaju Zeta i Podgorica, dok Plavljani zaostaju svega bod

Priznao je Miljan Radović, uoči gostovanja Rudaru, da je njegova i želja prvotimaca Sutjeske da slave u sva četiri preostala jesenja meča.

Sutjeska, Foto: Pobjeda.me

U seriju teških utakmica, reklo bi se, ušli su kako se možda nijesu ni nadali, postigli su čak četiri pogotka i zauzeli četvrtu poziciju na tabeli, ali isti broj bodova imaju Zeta i Podgorica, dok Plavljani zaostaju svega bod.

Dakle, pred Nikšićanima je težak zadatak do kraja polusezone, a i trijumf pod Golubinjom ne bi ih smio zavarati, s obzirom na to da ih je domaćin dočekao s problemima „do guše“.

Jedan, četiri ili 14 golova u pobjedi donose jednak broj bodova, pa ipak, moglo bi se konstatovati da nije samo Rudar odigrao loše, već da su i „plavo-bijeli“, napokon, djelovali razigrano, opuštenije, da su držali jak ritam i kad je već bilo jasno da se u Nikšić vraćaju s pobjedom.

Defanzivac Dragan Grivić vjeruje da je ključ najnovijeg njihovog uspjeha u dobrom otvaranju utakmice.

“Nažalost, ove sezone najčešće smo morali da jurimo rezultat, a ovog puta je drugačije sve počelo. Od početka smo krenuli kako treba, rano postigli pogodak, pa drugi, treći… Onda se mnogo rasterećenije igra, lakše je realizovati sve taktičke zasmisli stručnog štaba… Zadovoljni smo, ali treba da nastavimo niz bez poraza i do kraja jesenjeg dijela sakupimo što više bodova, a na proljeće vjerujem da će Sutjeska biti mnogo opasnija i da neće propuštati prilike kakve je u prvom dijelu sezone”, kazao je Grivić nakon meča u Pljevljima.

Šef struke Miljan Radović, ipak, ne misli da su dobro počeli na posljednjem gostovanju, ali ne skriva zadovoljstvo zbog osvajanja izuzetno važnih bodova.

“Imali smo dosta oscilacija u prvom poluvremenu, ali tome je, vjerovatno, doprinijelo i ubjedljivo vođstvo. Sve to razumijem kad se na vrijeme dođe do povoljnog rezultata, ali treba i iz ovakvih mečeva da izvlačimo pouke. Nemamo mnogo vremena za analiziranje, jer već u nedjelju ponovo gostujemo, a ja se nadam da ćemo se i iz Lješkopolja vratiti s bodovima”, rekao je strateg nikšićkog prvoligaša.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve