Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nikšićani optutovali na Zlatibor: Pripreme za Evropu i novu sezonu

Uvjeren je šef struke ''plavo-bijelih'' da će u Srbiji imati dobre uslove i očekuje da što prije dođu do najboljeg tima

Ekspedicija Sutjeske juče je rano otputovala na glavne pripreme, a nova baza pred evropske izazove biće im Zlatibor i hotel ”Buket”. Na planini će vrijedno trenirati 24 fudbalera, a planirano je da ostanu dvije sedmice i odigraju najmanje tri kontrolna meča.

Na put su krenuli Vlado Giljen, Suad Ličina, Radoš Dubljević, Igor Pajović, Nikola Stijepović, Filip Mitrović, Miloš Drinčić, Marko Matanović, Lazar Kecojević, Aleksa Marušić, Nikola Janjić, Novica Eraković, Viliam Diaz, Božo Mrković, Dušan i Marko Vukovići, Vladan Bubanja, Aleksandar Vlahović, Balša Dubljević, Augusto Korea, Dragan Grivić, Darko Nikač, Marko Bojović i Milivoje Raičević. Uz njih će, osim fizioterapeuta, biti i kompletan stručni štab predvođen Milijom Savovićem koji vjeruje da su uvodne pripreme, u trajanju od deset dana, dobro odradili.

– Ovo nijesu samo pripreme za evropske mečeve. Treba da dođemo do prave atmosfere za cijelu predstojeću sezonu. Važno je da na Zlatiboru maksimalno iskoristimo svaki dan, a trebali bi i da odigramo tri utakmice. Počećemo s lakšim rivalima, ali za konačnu provjeru trebaće nam jači protivnik, kazao je prije odlaska na Zlatibor strateg Nikšićana Milija Savović.

Uvjeren je šef struke ”plavo-bijelih” da će u Srbiji imati dobre uslove i očekuje da što prije dođu do najboljeg tima.

– Uložiću maksimalan trud da ovaj projekt uspije. Imaćemo uspona i padova, ali važno je da budemo ekipa, da dođemo do neophodne hemije, da budemo pošteni, strpljivi…, priča Savović, svjestan da ga očekuju, kao i njegove igrače, velike obaveze.

– Sve smo isplanirali do posljednjeg detalja. Momci su, valjda, svjesni šta se od njih očekuje, koliko je zahtjevno igrati za Sutjesku i ubijeđen sam da će umjeti odgovoriti izazovima. Ubrzo nas očekuje dvomeč sa gruzijskom Gagrom, malo je mogućnosti za popravni ispit, jer to su kvalifikacije. Spremni smo na izazove, a svaka utakmica, čak i ove prijateljske, izuzetno je važna, tim prije što će svi igrači dobiti priliku da se dokažu. Vjerujem da ćemo do prve međunarodne utkmice odabrati najbolji tim, riječi su Milije Savovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve