Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšićani će hrabro izaći na Makabi: Jaki su, ali imamo svoje adute

I najveći optimisti kraj Bistrice, realno, teško da se mogu nadati prolazu u narednu rundu jer izraelski velikan je neuporedivo jači rival od Gagre iz Gruzije, s kojom su Nikšićani nedavno lako izašli na kraj (1:0, 1:1)

Sutjeska će sjutra veče biti u prvoj epizodi (ne)moguće misije.

Na podgoričkoj ”DG areni” pokušaće da iznenadi Makabi iz Tel Aviva, a sedmicu kasnije u Izraelu očekuje je nastavak priče u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

I najveći optimisti kraj Bistrice, realno, teško da se mogu nadati prolazu u narednu rundu jer izraelski velikan je neuporedivo jači rival od Gagre iz Gruzije, s kojom su Nikšićani nedavno lako izašli na kraj (1:0, 1:1).

Miloš Drinčić jedan je od fudbalera koji su nedavno pojačali redove nikšićkog prvoligaša, ali kaže da se već dobro uklopio, da ga raduje što se Sutjeska zadržala na međunarodnoj sceni i vjeruje da će se pokazati dobro i protiv Izraelaca.

– Svjestan sam da sam došao u jedan od najvećih fudbalskih klubova na ovim prostorima. Gledao sam se s ovim momcima godinama unazad, ali kao s protivnicima, a prihvatili su me odlično i mogu reći da sam se već uklopio. Čini mi se da sam u dobroj formi, zadovoljan sam svojim izdanjem pogotovo u revanš utakmici sa Gagrom, a mislim i da kao kolektiv iz dana u dan napredujemo. Na Zlatiboru se dobro radilo, sad su i Gruzijci arhivirani, a teško je bilo odigrati dvomeč s njima. Poznato je koliko se naše ekipe zadržavaju na međunarodnoj sceni svake sezone, a rijetko se dešavalo da nekome iz Crne Gore pripadne uloga favorita – rekao je Drinčić.

– Dakle, bili smo pod jakim pritiskom, a tek su počele pripreme i trebalo se sa svim tim izboriti. Upravo to je i ključni razlog što smo prvi meč igrali u grču, a u revanšu bili mnogo razigraniji i bolji, iako to konačan rezultat nije potvrdio.

Drinčić najavljuje bespoštednu borbu sa Makabijem.

– Sigurno su mnogo kvalitetniji rival od Gagre. Odgledali smo snimke nekih njihovih mečeva, iskusni su, imaju brojne internacionalce u svojim redovima i suludo bi bilo da im prijetimo. Međutim, možemo obećati borbenu igru, da ćemo dati sve od sebe. Izgledaju moćnije i od Helsinkija koji je bio rival Budućnosti, od mnogih ekipa koje se sada takmiče na evropskoj sceni, ali imamo i mi svoje adute – kaže Drinčić.

Na pitanje gdje vidi šansu Sutjeske, štoper koji je nedavno stigao iz Iskre kaže da su to eventualno kontre.

– Po onome što smo mogli da vidimo, izgleda da Makabi igra izuzetno ofanzivno. Imamo dobre napadače i mogli bismo ih ugroziti iz kontranapada, mada je teško praviti bilo kakve procjene makar prije prvog meča. Uvijek su protivnici u Evropi velika enigma. Znamo samo da nas ne očekuje nimalo lak zadatak i da ne bismo smjeli da se obrukamo – uzvraća Miloš Drinčić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve