Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Veoma bitna pobjeda u Češkoj, navijači su nam potrebni protiv Litvanije

Crnogorski košarkaši su juče u Pardubicama pobjedom nad Češkom (65:56) ozbiljno učvrstili poziciju na putu ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Crnogorski košarkaši su juče u Pardubicama pobjedom nad Češkom (65:56) ozbiljno učvrstili poziciju na putu ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Mogao bi to da bude jedan od ključnih trijumfa.

“Bilo je veoma bitno da slavimo, od početka meča smo tako i pristupili. Malo smo se mučili u uvodnom dijelu, ali od početka druge četvrtine smo kontrolisali utakmicu”, rekao je centar Zoran Nikolić i dodao:

“Česi su tim koji dosta trči, igra u kontaktu, ali smo odgovorili na pravi način. Odbrana je bila ključna, rival sigurno ima preko 70 poena u rukama, zaustavili smo ga i zasluženo slavili”, istakao je Nikolić.

Litvanija je rival u ponedjeljak u “Morači”.

“Nadamo se da Kendrik Peri nije ozbiljnije povrijeđen, dolazi Nikola Ivanović i bićemo jači. Nadam se da ova pobjeda u Češkoj dodatno motiviše navijače da nas podrže. Puno nam znače, vjerujem da će doći u što većem broju”, kaže Nikolić.

Bitnu rolu je imao i Milutin Đukanović.

“Uvijek je čast da se odazovem u reprezentaciju, da pomognem kad mogu. Držali smo se dogovora protiv Čeha, imali odgovor na ofanzivne skokove rivala. Česi su tim koji voli da igra na otvorenom terenu, nije to lako zaustaviti, ali smo ih od sredine druge četvrtine uveli u naš ritam”, rekao je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve