Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Važna pobjeda za samopouzdanje

Krka je platila ceh za sve promašaje i poraz kod kuće protiv Gran Kanarije u Evrokupu, slovenački tim je kući ispraćen sa 110 poena, u meču u Morači koji je bio jednosmjeran od početka do kraja, u kojem su ''plavi'' i defanzivno bili na nivou (64)

Lako, čak i previše lako su košarkaši Budućnost Volija došli do devete sezonske pobjede u ABA ligi, u kojoj u prvih 12 kola imali i tri poraza.

Krka je platila ceh za sve promašaje i poraz kod kuće protiv Gran Kanarije u Evrokupu, slovenački tim je kući ispraćen sa 110 poena, u meču u ”Morači” koji je bio jednosmjeran od početka do kraja, u kojem su ”plavi” i defanzivno bili na nivou (64).

U odnosu na meč sa Gran Kanarijom, Budućnost je šuterski bila itekako raspoložena, sa 10 pogođenih trojki iz 18 pokušaja (protiv španskog tima 19-4), ali je i u šutu za dva poena imala veoma dobrih 69 odsto šuta (protiv Španaca 52,8%).

Uz ubjedljivu prednost u skoku (37-23), asistencijama (20-13), ukradenim loptama (13-5) i manjem broju izgubljenih (9-15), tim koji je prošle sedmice ispustio pobjedu protiv Crvene zvezde nije imao ni promil šansi za iznenađenje u Podgorici…

– Veoma važna pobjeda za nas, nakon poraza kod kuće od Gran Kanarije. Odmah smo se vratili na pobjednički kolosjek, i ta pobjeda će nam mnogo značiti za samopouzdanje za sljedeći meč sa Burgom. Ponovo imamo problema sa povredama, sa rotacijom, moramo malo da improvizujemo. Neki igrači igraju na pozicijama na kojima nikad nisu igrali, ili nisu bili u situaciji da to igraju, tako da je rezultat protiv Krke nevjerovatan, s obzirom da je Krka dobra ekipa. Ali, mi smo odigrali fantastičan meč, na oba kraja terena, veoma smo zadovoljni i ta pobjeda će nam mnogo značiti za ubuduće – rekao je MVP meča Zoran Nikolić, sa indeksom 28, odnosno 15 poena (7-6 za dva, 5-3 za penala), sedam skokova, dvije ukradene lopte i asistencijom.

Zbog prehlade Edina Atića, Budućnost je protiv Krke imala u rosteru devet igrača, jer su falili povrijeđeni Petar Popović i Igor Drobnjak, te Danilo Nikolić. Od devet igrača, trener Aleksandar Džikić na teren nije slao jedino Filipa Barovića, a svi ostali su se upisali u strijelce, a samo su Suadu Šehoviću falila tri poena da svi igrači imaju dvocifren poenterski učinak, što dovoljno govori o kolektivnoj igri i protoku lopte protiv Krke.

– Nismo bili mirni pred ovu utakmicu zbog situacije u kojoj se nalazimo, plus je Edo (Atić) imao neku groznicu. Ovi momci što su izašli na teren su odigrali dobro. Idemo dalje, imamo dan slobodno, poslije toga put, a već u utorak igramo Evrokup – kazao je Džikić.

Budućnost u utorak u Francuskoj igra protiv Burga meč 8. kola grupe B Evrokupa.

Srećna osmica

Kada je u rosteru imala osam igrača ili je, pak, osam igrača ulazilo u igru, Budućnost je ove sezone samo pobjeđivala. Bilo je to prvo na meču kod kuće u ABA ligi sa SC Derbijem (78:70), zatim u gostima u Evrokupu protiv grčkog Promiteasa (89:60), te na kraju protiv Krke (110:64).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve