Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Svaki meč igrati kao drugo poluvrijeme protiv Zadra

Vidjelo se da je pred izabranicima Slobodana Subotića još puno posla, naročito u fazi odbrane. Bilo je propusta, mnogo ofanzivnih skokova Zadrana koji su pogađali iz druge, ponekad i treće šanse

Pobjeda je najbitnija i ona se piše, ali na otvaranju sezone ABA lige košarkaši Budućnost Volija imali su mnogo problema. Zadar je u prvih 20 minuta mučio “plave”, lagano pronalazio put do koša, a iz reketa ubacio 26 poena.

Nikolić, Foto: KK Budućnost

Vidjelo se da je pred izabranicima Slobodana Subotića još puno posla, naročito u fazi odbrane. Bilo je propusta, mnogo ofanzivnih skokova Zadrana koji su pogađali iz druge, ponekad i treće šanse.

“Najvažnije je da smo dobili prvi meč pred svojom publikom”, jasno je poručio Danilo Nikolić i dodao.

“To je ono što smo htjeli”.

Uz dužno poštovanje Zadru, da je na drugoj strani bio neki kvalitetniji rival (kao Unikaha i Cedevita Olimpija), crnogorski šampion bi imao velikih problema da odbrani “Moraču”. Ovako, stigao je veoma važan trijumf, ali mora i može puno bolje.

“Prvo poluvrijeme nijesmo igrali kako treba. Loša odbrana, loš skok, ni energijom nijesmo bili na najvišem nivou. Međutim, u drugom dijelu smo se promijenili i odigrali mnogo bolje. Tako moramo igrati i sljedeću utakmicu u Evrokupu (Trento, sjutra) i svaku narednu tokom sezone”, iskren je sjajni krilni centar koji je meč završio sa 14 poena (4/5 za tri).

Nakon lošeg prvog dijela nakon kojeg je bilo 47:47, potpuno druga slika. Nikolić je otkrio o čemu se najviše pričalo u svlačionici tokom petnaestominutne pauze.

“Najviše o zagrađivanju. To nam je pravilo probleme. Imali su po dva, tri napada zaredom. Jedan šut nakon tri skoka u napadu moraju da pogode”, jasan je Nikolić.

“Bilo je dosta loših stvari u prvom poluvremenu, ali dobro je da smo to promijenili i na kraju upisali važnu pobjedu”.

Pakleni ritam se polako zahuktava. Puno vremena za odmor nema, jer već sjutra (19.45h) u Podgoricu stiže Trento. Poslije poraza od Unikahe na startu Evrokupa biće ovo prilika i za prvi evropski trijumf. Biće to treći međusobni duel ove dvije ekipe. U januaru prošle godine Budućnost je upisala dvije pobjede u Top 16 fazi, a pobjedu u Italiji donio je upravo Nikolić sa linije penala na desetinku prije kraja.

“Nijesmo ih gledali, bili smo fokusirani na Zadar. Imamo trening, pogledaćemo video, odraditi skauting i spremno dočekati taj meč”, ističe Nikolić.

Već u prvom meču u regionalnom takmičenju Nikolić je bio raspoložen 14 poena, četiri skoka, dvije ukradene lopte, jedna blokada za nešto više od 25 minuta na parketu za ukupni indeks korisnosti 22.

“Sigurno da mogu bolje. Odigrao sam dobro drugo poluvrijeme, ali uvijek može bolje”, zaključio je Danilo Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve