Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Protiv Arke, kao protiv Zvezde

Kao što su zaboravili poraz od Trenta, tako moraju da zaborave i pobjedu nad Crvenom zvezdom, jer u srijedu u Podgoricu stiže Arka Gdinje, a meč je od vitalnog značaja kada je reč o plasmanu u TOP 16 fazu drugog po rangu regionalnog takmičenja

Košarkaši Budućnosti prošli su put od sumraka do svitanja za samo četiri dana. Poslije lošeg izdanja i poraza od Trenta, odigrali su odlično i pobijedili Crvenu zvezdu u Beogradu.

Nikolić, Foto: KK Budućnost

Naravno da velike promjene emocija, kao što su tuga zbog neuspjeha na svom parketu u jako bitnom meču Evrokupa i oduševljenje zbog trijumfa nad Zvezdom u Beogradu, kada gotovo niko nije verovao u to, zahtevaju malo odmora, ali igrači Budućnosti ga nemaju.

Kao što su zaboravili poraz od Trenta, tako moraju da zaborave i pobjedu nad Crvenom zvezdom, jer u srijedu u Podgoricu stiže Arka Gdinje, a meč je od vitalnog značaja kada je reč o plasmanu u TOP 16 fazu drugog po rangu regionalnog takmičenja.

„Pobjeda nad Zvezdom nam mnogo znači, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu. Pokazali smo karakter, pokazali smo mentalnu snagu. Nije lako da odigrate na visokom nivou i ostvarite pobedu, samo nekoliko dana posle razočarenja i poraza od Trenta. Znali smo da možemo i vrijedimo mnogo više nego što smo to prikazali protiv Italijana u Evrokupu. Mnogi su sumnjičavo vrtjeli glavom kada smo najavljivali da možemo da budemo konkurentni zaista moćnoj Zvezdi, koja je nekoliko dana prije duela sa nama na pleća bacila Fenerbahče. Pokazali smo da nijesmo pričali u prazno“, naglasio je Zoran Nikolić za Sport Klub i nastavio:

„Nijesmo klonuli duhom poslije poraza od Trenta, nijesmo poletjeli poslije pobjede nad Zvezdom, mada moram da ponovim da nam trijumf u Beogradu jako mnogo znači. U dobrom raspoloženju čekamo okršaj sa ekipom iz Gdinje. Znamo da nas čeka pakleno težak posao na putu ka cilju, a to je pobjeda koja nas ostavlja u trci za ostvarenje cilja, odnosno za plasman u TOP 16 fazu. Očekujem veliku podršku navijača u meču koji slijedi, a nadam se da ćemo protiv Arke uspjeti da ponovimo partiju koju smo prikazali protiv Crvene zvezde. Uveren sam da bi u tom slučaju stigli do toliko željene pobjede. Tek u tom trenutku bi mogli da kažemo da smo uspjeli da se iskupimo za poraz od Trenta“.

Utakmica sa Arkom Gdinje se igra u sredu sa početkom u 19 časova i 45 minuta. Budućnost je u prva dva kola poražena od Unikahe u Malagi i od Trenta u Podgorici, pa svi oni koji smatraju da je meč sa Poljacima biti ili ne biti kada je reč o plasmanu u TOP 16 fazu nijesu daleko od istine, naprotiv.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve