Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Osjetili smo veliko olakšanje, pobijedili smo timski

Branioci trona ABA lige slavili su u sjajnoj atmosferi SC Morača i izborili treći, odlučujući meč polufinalne serije plej-ofa

Košarkaš Budućnost Volija Danilo Nikolić kaže da je ekipa osjetila veliko olakšanje nakon sinoćnjeg trijumfa nad Cedevitom.

Foto: Aba-liga.com

Branioci trona ABA lige slavili su u sjajnoj atmosferi SC Morača i izborili treći, odlučujući meč polufinalne serije plej-ofa.

“Nevjerovatno olakšanje smo osjetili poslije meča, iako je jasno da krajnji cilj nismo ostvarili. Sama pomisao da smo u onakoj atmosferi, pred onakvim navijačima mogli da završimo sezonu u ABA ligi, da ostanemo bez titule, izaziva pravu jezu. Činjenica je da smo odigrali mnogo važnih utakmica tokom ove i tokom prošle sezone. Tačno je da smo navikli da se nosimo sa pritiskom. Ali, iskreno nijedna utakmica nije nosila ovakvu težinu sa sobom kao duel sa šampionom Hrvatske. Cedevita je kvalitetna i pokrivena na svim pozicijama, a mi smo igrali meč u kojem je jedina opcija bila pobjeda. Zbog toga je bilo mnogo grča i mnogo promašaja”, rekao je Nikolić za Sport Klub i dodao:

“Ovo je timska pobjeda. Timski smo se borili u odbrani, a šest igrača je imalo dvocifren učinak na kraju meča. Moram da dodam, ovo je pobjeda tima i navijača. Znam da nas čeka pakleno težak posao, ali vjerujem kao i svi u timu da ćemo izboriti plasman u finale.”

Nikolić bi mogao da bude iks faktor “plavih” u majstorici, pošto je i protiv Barse i Cedevite pokazao da ima kvalitet za velike utakmice.

“Odbrana mora da bude na istom nivou na kojem je bila u drugom meču polufinalne serije. Moramo da zatvorimo ofanzivni skok, ne smijemo da dozvolimo otvorene šuteve i lake poene iz tranzicije. S druge strane, stručnom štabu Cedevite neće biti lako da pripremi defanzivnu taktiku jer je jasno da Budućnost u sastavu ima 12 igrača koji mogu da odigraju sjajno u napadu i nikada se ne zna ko će od nas biti raspoložen da iz dobre odbrane riješi pitanje pobjednika u napadu”, zaključio je on.

Odlučujuća utakmica za ulazak u finale ABA lige igra se u nedjelju u 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve