Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Niko ne smije da ima veći motiv od Budućnosti

Budućnost sjutra gostuje Iskri u Danilovgradu od 17.30 časova na stadionu Braća Velašević u okviru 21. kola

”Plavi” su prvo kolo drugog dijela sezone odradili na najbolji mogući način, odigrali su dominantnu utakmicu protiv Mornara (2:1), a gol za pobjedu u posljednji čas je stigao kao nagrada dobar pristup pristup.

Budućnost sjutra gostuje Iskri u Danilovgradu od 17.30 časova na stadionu ”Braća Velašević” u okviru 21. kola.

Izabranici Aleksandra Nedovića će se truditi da ponove stav sa starta proljeća – protiv Mornara je viđeno dosta dobrih stvari, a veliki plus je što se na pravi način vratio štoper Igor Ćuković.

– Lijep je osjećaj ponovo biti na terenu poslije deset mjeseci. Sve što sam radio u prethodnom periodu, bilo je usmjereno ka toj prvoj utakmici. Bitno mi je da se osjećam fizički spreman, a sigurno da uvijek može bolje. Sve u svemu, zadovoljan sam kako sam odigrao, mislim da će moja forma ići uzlaznom putanjom, baš kao i forma cijele ekipe, poručio je 28-godišnji centarhalf, koji je protiv ”mornara” odigrao odličnu utakmicu, ali veliča – kolektiv…

– Najbitnije od svega je što smo osvojili tri boda. Mislim da je igra bila na zavidnom nivou, dominirali smo od prvog do posljednjeg minuta, a najviše me raduje pristup koji smo pokazali. I taj pristup treba da nam bude vodilja za ubuduće. Pokazali smo da se zna da igramo za Budućnosti, čiji dres nosimo, ušli smo u meč jako i to nam se vratilo na kraju.

Budućnost je u petak veče pod Goricom imala lijepu podršku sa tribina, a imaće je i u Danilovgradu – naravno, u manjoj mjeri zbog pravila u doba pandemije COVID 19.

– Pohvalio bih energiju sa tribina koju smo osjećali tokom cijele utakmice sa Mornarom. Navijači su vjerovali u nas da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat, jasan je nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore.

Iskra je na otvaranju proljeća, u 20. kolu šampionata, lako savladala Rudar u Pljevljima (3:0) – Danilovgrađani zaslužuju maksimalno poštovanje, kao i svaka ekipa u prvenstvu.

– Iskra je izmijenila sastav u odnosu na prvi dio, dovela nekoliko dobrih pojedinaca i u Pljevljima rezultatski lako slavila, a svi znamo kako je teško pobijediti pod Golubinjom. Nošeni tom utakmicom će motivisano ući u meč protiv nas, ali kod nas ne postoje kalkulacije – u svaku utakmicu ulazimo sa istim ciljem, a to je pobjeda. Naš cilj je da uspostavimo naš sistem igre, da budemo mi ti koji će se pitati za stvari na terenu, poručio je Ćuković

”Plavi” su sa Iskrom do sada odigrali 25 međusobnih duela (17 pobjeda, četiri remija i poraza uz gol razliku 40:14), u Danilovgradu 14 (sedam pobjeda, četiri remija i tri poraza uz gol razliku 21:11).

– Svaka ekipa protiv Budućnosti ulazi silno motivisana u meč, a ono što ne smijemo da dozvolimo je da bilo ko bude motivisaniji od nas. Znamo za šta se borimo, vjerujem da ćemo moći da pariramo rivalu i da ćemo odigrati kvalitetno i nadam se pobjedi.

Budućnost je pobjedom protiv Mornara uspjela da preskoči Dečić na drugom mjestu na tabeli, ali je lider Sutjeska i dalje na „plus devet“. Naravno, niko u našem timu ne odustaje od odbrane trona.

– Kao što sam rekao, moramo u svaki meč da uđemo ozbiljno od prvog minuta i da idemo utakmicu po utakmicu. Naš individualni kvalitet je nesporan i to treba da pretočimo u timski rad, kao što je to bio slučaj u prvom meču proljeća, govori Igor Ćuković, koji se vratio na jesenji dio šampionata.

– Ne želimo nikome da prijetimo, ali ima još 16 kola do kraja. Razlika u prvom dijelu je napravljena više na neke naše pehove, nego što nismo imali kvaliteta u igri. Ukoliko budemo ulazili u utakmice motivisani, ako pristup bude 100% kao na početku proljeća, možemo da napravimo nešto ove sezone, rekao je Ćuković.

Naš stručni štab na sjutrašnjoj utakmici neće moći da računa na odavno povrijeđenog Bogdana Milića, te lijevog beka Andriju Ražnatovića koji odrađuje kartone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve