Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikić debituje protiv bivšeg kluba: S motivom i vjerom u uspjeh

Nakon 28. kola, Rudar je osmi na tabeli, sa 29 bodova, tri iza Mornara koji je u sigurnoj luci

Srđan Nikić je odradio dva treninga u novoj ulozi, a imaće još jedan uoči prve utakmice na klupi Rudara.

A debi nije bilo kakav – 43-Podgoričanin predvodiće prvi put Pljevljake u nedjelju protiv Iskre, kluba u kojem je ostavio trag kao igrač, potom kao dugogodišnji asistent i donedavno šef stručnog štaba.

Mladi strateg iz dobro poznatog ambijenta počinje borbu za opstanak sa prvoligašem sa sjevera države.

“Dosta neobična situacija za mene. Ali, svjestan sam da je ovo posao koji donosi nepredviđene stvari. Iskra će mi ostati u najljepšem sjećanju, proveo sam tamo dug i lijep period, s tim što sam sada trener Rudara. Sudbina je htjela da debitujem u Danilovgradu, a uradiću sve da startujem sa pozitivnim rezultatom. Fokusiran sam strogo na Rudar i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ispuniti cilj do kraja sezone”, rekao je Nikić za Pobjedu.

Rudar je vezao četiri poraza, a u posljednjih sedam utakmica nije osjetio slast pobjede.

Ekipa je skliznula u zonu baraža, ceh slabih rezultata platio je prethodni kormilar Rade Petrović umjesto kojeg je postavljen Nikić.

Nekadašnjem napadaču nije strano da vadi tim sa začelja. Prije godinu je započeo samostalnu trenersku karijeru, a dopalo mu je da spašava Iskru koja je bila u ozbiljnoj krizi.

Bez problema je riješio dvomeč baraža sa Igalom, a nakog toga dobio povjerenje rukovodstva da nastavi posao u klubu iz Danilovgrada.

Nikić je na stadionu “Braće Velašević” radio odlično. O tome svjedoči činjenica da je sa “crveno-bijelima” bio treći u Telekom 1. CFL, uz plasman u polufinale Kupa.

Intrigantno je napustio Iskru 9. marta nakon trijumfa nad Petrovcem, a to je objasnio ličnim razlozima.

Sada je na novom početku. Čeka ga sličan put…

“Nikada ne kukam, niti pravim alibi. Situacija na tabeli daleko je od poželjne, ali na sastanku sam saopštio igračima da ćemo u svakoj utakmici do kraja igrati na pobjedu. To je moja filozofija. Tako je bilo i kada sam bio u Danilovgradu, tako će biti i sada u Rudaru. Vidjećemo gdje će nas to odvesti. Optimista sam, ušao sam u ovaj izazov sa motivom i vjerom u uspjeh. Rudar je veliki klub i čast je biti na njegovoj klupi”, ističe nekadašnji fudbaler brojnih crnogorskih klubova, kao i Radničkog iz Niša, te Slovana iz Bratislave.

Pljevljaci su posljednji poraz doživjeli prošle srijede od Budućnosti pod Goricom (2:0). Nijesu se vraćali kući, nego su ostali da treniraju na Starom aerodromu do meča sa Iskrom.

Nikić skenira igrački kadar. Mada, sve fudbalere poznaje, budući da je na crnogorskoj sceni prisutan od prvog dana osnivanja lige na državnom nivou.

“Imamo kadrovskih problema, ali što je tu je. Ne želim da o tome pričamo. Moramo da se mobilišemo i izvučemo maksimum. Probaćemo da izbjegnemo baraž, ali ne daj bože – i ako to ne bude slučaj, siguran sam da kroz duele doigravanja možemo da izborimo opstanak. Rudaru je mjesto u eliti”, kazao je novi šef struke Pljevljaka.

Nikić je tokom igračke karijere nosio dres Rudara, a sada se vratio u drugačijoj ulozi.

Naglašava da je naišao na toplu dobrodošlicu.

“Sa direktorom Tomaševićem i saradnikom u stručnom štabu Radanovićem sam igrao. Odmah smo našli zajednički jezik. Zajedno stremimo ostvarenju ambicija. Kao fudbaler sam bio član Rudara. Pljevlja su domaćinski grad, prime te toplo, takvo gostoprimstvo nijesam osjetio nigdje. To je grad koji živi za fudbal, a Rudar je ozbiljan klub. Uradićemo sve da vratimo prepoznatljivi sjaj ovom kolektivu. Rudar je jedan od naših najtrofejnijih klubova i nadam se da će u budućnosti ponovo biti u vrhu”.

Nikić u prste poznaje Iskru. Teško da dojučerašnji saradnici mogu da mu spreme neko taktičko iznenađenje.

“Moramo realno da pričamo – oni su favoriti. Imaju kvalitet, individualni i kolektivni. Dugo sam bio tamo i mislim da ne mogu da me iznenade ni na jedan način. Sada gledam svoj novi tim. Izaći ćemo sa ofanzivnim stavom. Napadački od starta. Tražiću od momaka da daju sve na terenu, da nakon utakmice možemo da se pogledamo u oči. Za koliko će to biti dovoljno – vidjećemo. Uvjeren sam da hrabrom, disciplinovanom i muškom igrom možemo do pozitivnog epiloga”, zaključio je Nikić.

Nakon 28. kola, Rudar je osmi na tabeli, sa 29 bodova, tri iza Mornara koji je u sigurnoj luci.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve