Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nijesu odustali: Rusi se žalili CAS-u, žele na OI

Rusi će se žaliti Sudu za sportsku Arbitražu, a kažu da imaju veliki pritisak od strane svjetske antidoping agencije da odustanu od svega i dopuste sportistima da nastupaju pod neutralnom zastavom

Ruski olimpijski komitet pokušaće da se izbori da ima predstavnike na igrama u Tokiju 2020.

Olimpijada, Foto: Cdm.me

Kako je saopšteno iz Moskve uložiće žalbu na odluku Svjetske antidoping agencije da suspenduje ruske sportiste sa svih velikih takmičenja u naredne četiri godine.

Rusi će se žaliti Sudu za sportsku Arbitražu, a kažu da imaju veliki pritisak od strane svjetske antidoping agencije da odustanu od svega i dopuste sportistima da nastupaju pod neutralnom zastavom.

“Siguran sam da bi ruski sportisti trebalo da učestvuju na Olimpijskim igrama u Tokju kao dio tima koji ćemo mi da formiramo, kao što i stoji u olimpijskoj povelji. Uradićemo sve da iscrpimo sve mogućnosti koje imamo kako bi omogućili našim sportistima da nastupe pod ruskom zastavom. Uprkos velikom pritisku od WADE, naporno radimo da se izborimo za idealne uslove u pripremi i nastupu na igrama u Tokiju.” kazao je Stanislav Podznjakov, predsjednik Olimpijskog komiteta Rusije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve