Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Nije završio s fudbalom: Kasiljas ide u stručni štab Porta

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Porta, Kasiljas će predstavljati vezu između fudbalera, trenera i rukovodstva kluba. Klub je takođe ostavio opciju Kasiljasu da ako sve prođe kako treba, on preuzme neku drugu poziciju u samom timu

Slavni Iker Kasiljas ne odlazi iz fudbala, bar ne za sada. Bivši golman Real Madrida će postati član stručnog štaba Porta, dok se još uvijek oporavlja od problema kardiološke prirode koji su ga zadesili početkom maja.

Foto: Antenam.net

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Porta, Kasiljas će predstavljati vezu između fudbalera, trenera i rukovodstva kluba. Klub je takođe ostavio opciju Kasiljasu da ako sve prođe kako treba, on preuzme neku drugu poziciju u samom timu.

Čuveni golman je od dolaska u Porto 156 puta stajao među stativama, a za to vrijeme je loptu iz mreže vadio u 116 navrata. Na 74 utakmice nije primio niti jedan gol, a pomogao je Portu da osvoji titulu u domaćem šampionatu, kao i Superkup 2018. godine.

Sezona u Portu mogla bi da bude prilično zanimljiva, pošto su iz kluba otišli Militao, Erera, Pereira i Adrijan, a došli su Nakadžima, Ze Luis, Luis Dijaz, Sarabija, Loum i Markano. Takođe, tu su dodaci iz mlade škole, pa od slavnog portugalskog kluba treba dosta očekivati u narednoj sezoni.

„Radiću nešto potpuno drugačije u odnosu na ono što sam do sada radio dok sam bio na terenu. Pokušaću da stvorim čvrstu vezu između igrača i kluba. Trener mi je odmah rekao da želi da ostanem, da budem sa igračima, naročito mlađim, koji tek dolaze. Uradiću sve da pomognem mojim kolegama u timu“, rekao je Kasiljas.

Španski golman se takođe osvrnuo na pripreme za narednu sezonu koje su sada već u punom jeku.

„Pokušaćemo da maksimalno dobro iskoristimo period koji je pred nama. Mislim da možemo da imamo odličnu sezonu zajedno, da osvojimo domaći šampionat, kupove i da napravimo iskorak u Evropi“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve