Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nije sve u novcu: Sadio Mane – fudbalski majstor i čovjek velikog srca

Mane je u posljednjem meču Premijer lige i pobjedi od 7:0 nad Kristal Palasom svoj gol za vođstvo od 2:0 proslavio na način koji se razlikovao od njegovog tipičnog. On je prilikom proslave podigao ruke prema nebu, a na objašnjenje se nije dugo čekalo internetom se proširio snimak koji objašnjava njegovu proslavu

Sadio Mane nije tipični fudbalski superstar. Ovaj 27-godišnji senegalski fudbaler je mnogo više od toga. Sadio Mane je čovjek velikog srca.

Momak koji trenutno brani boje engleskog premijerligaša Liverpula još jednom je dokazao svijetu da se za njega bogatstvo ne ogleda u tome koliko novca imate, već koliki ste humanitarac.

Mane je u posljednjem meču Premijer lige i pobjedi od 7:0 nad Kristal Palasom svoj gol za vođstvo od 2:0 proslavio na način koji se razlikovao od njegovog tipičnog. On je prilikom proslave podigao ruke prema nebu, a na objašnjenje se nije dugo čekalo internetom se proširio snimak koji objašnjava njegovu proslavu.

Naime, klub sa Enfilda je prije otprilike mjesec dana na stadionu ugostio dječaka sa posebnim potrebama i velikog navijača Liverpula. Dječak po imenu Li Svon je imao priliku da šeta klupskim prostorijama, šutira na gol ispred kultnog kopa, ali i da upozna svog najdražeg igrača Sadia Manea. Tokom razgovora sa mladim Lijem, Mane ga je upitao da li ima neku posebnu proslavu gola koju bi želio da vidi. Li mu je kao odgovor pokazao proslavu gola sa rukama podignutim ka nebu u čast njegovog preminulog djeda. Mane je iskoristio priliku na meču sa Palasom i gol posvetio upravo njima dvojici.

Nije ovo jedini humani gest Senegalca on je, osim sjajnog fudbalskog umijeća, u svijetu poznat i kao osoba koja se trudi da na svaki način pomogne svojim sunarodnicima u domovini.

“Bio sam gladan, morao sam da preživljavam u teškim uslovima. Šta će mi 10 ferarija, dijamantski satovi, avioni kad sam fudbal igrao bosonog? Nijesam imao obrazovanje, ali danas zahvaljujući fudbalu mogu da pomognem svojim sunarodnicima”, izjavio je Mane u jednom od svojih intervjua.

Napadač Liverpula je u Senegalu napravio škole, stadion, a na dnevnoj bazi šalje odjeću i obuću ugroženim porodicama, kao i 70 eura na mjesečnom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve