Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nije postigao dogovor s Mornarom: Markota pojačao Cibonu

Iskusni krilni centar je sa Cibonom osvojio titulu, a prošlog ljeta stigao u Mornar iz Bara. Postojala je mogućnost da ostane u Crnoj Gori, ali na kraju, do dogovora nije došlo, a Markota je odlučio da pomogne Ciboni koja je na startu ABA lige poražena od Crvene zvezde, Mornara i Mege

Ekipa Cibone, sastavljena od izuzetno mladih igrača nije dobro počela sezonu, a sada je dobila veliko pojačanje kako na igračkom, tako i na polju iskustva. Paraf na ugovor stavio je Damir Markota.

Markota, Foto: KK Mornar/Media Pro

Iskusni krilni centar je sa Cibonom osvojio titulu, a prošlog ljeta stigao u Mornar iz Bara. Postojala je mogućnost da ostane u Crnoj Gori, ali na kraju, do dogovora nije došlo, a Markota je odlučio da pomogne Ciboni koja je na startu ABA lige poražena od Crvene zvezde, Mornara i Mege.

Damir Markota bi mogao da debituje u dobro poznatom dresu već u ponedjeljak 26. oktobra, kada Cibona gostuje ekipi Krke u Novom Mestu.

“Možda smo mogli da se dogovorimo i ranije, ali najvažnije je da sam ponovo u Ciboni. Nije se previše toga promijenilo u ekipi. Kostur je isti, a znam filozofiju trenera Velića tako da se nadam da ću odmah moći da pomognem momcima, kako u šampionatu i Kupu Hrvatske, tako i u ABA ligi”, rekao je Damir Markota i nastavio:

“Drago mi je što ću ponovo igrati u Ciboni, to je moj klub, moja druga kuća! Biće zadovoljstvo i izazov biti u sastavu sa mladom i energičnom ekipom. Slika koja je viđena u dosadašnjem djelu ABA lige nije realna slika Cibone. Imali smo zaista težak raspored, momci su bili u izolaciji, nijesu imali dovoljno vremena da se uigraju i stignu do optimalne forme. U periodu koji sledi očekujem da se kockice slože u željeni mozaik, da počnemo sa pozitivnim rezultatima, da će uskoro stići i pobjeda kao potvrda da Cibona ima veliki potencijal, perspektivu i lijepu budućnost”.

Priliku da stignu do prve pobjede u ABA ligi, izabranici Ivana Velića imaće u ponedeljak 26. oktobra, kada ih očekuje gostovanje ekipi Krke u Novom Mjestu, koja je u prošloj rundi slavila u Zadru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve