Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nije mu uspjelo: Etuhu namjeravao da namjesti meč, pa dobio petogodišnju suspenziju

Nekadašnji reprezentativac Nigerije je otpužen za nuđenje mita svom nekadašnjem saigraču iz AIK-a, Kiriakosu Stamatopulosu. Pomenuti golman je trebao da za sumu od 180 hiljada eura pruži slabiju partiju, što Stamatopulos nije prihvatio već je odlučio da prijavi Etuhua

Dikson Etuhu, bivši igrač brojnih engleskih klubova (Man. Siti, Preston, Norič, Sanderlend…), dobio je petogodišnju suspenziju od strane Fudbalskog saveza Švedske pošto je dokazano da je 2017. godine imao namjeru da utiče na ishod utakmice između AIK-a i Geteborga.

Etuhu, Foto: Bbc.co.uk

Nekadašnji reprezentativac Nigerije je otpužen za nuđenje mita svom nekadašnjem saigraču iz AIK-a, Kiriakosu Stamatopulosu.

Pomenuti golman je trebao da za sumu od 180 hiljada eura pruži slabiju partiju, što Stamatopulos nije prihvatio već je odlučio da prijavi Etuhua.

Etuhu je negirao umiješanost u čitav skandal, ali je nakon dugotrajne istrage ipak proglašen krivim – u novembru prošle godine.

Sada je reagovao i Švedski fudbalski savez i izrekao Etuhuu suspenziju iz svih poslova povezanih sa fudbalom u trajanju od pet godina.

Dugotrajnu suspenziju zbog umiješanosti u isti slučaj dobio je i nekadašnji napadač Alban Jusufi, koji je otišao u penziju 2013.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve