Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nidam: Vratio sam se kući

Amerikanac sa crnogorskim pasošem je prošlu sezonu proveo u Monaku i Ritasu, a kako je istakao iskusni organizator igre Bar je njegova druga kuća

Čelnici Mornara odlučili su da vrate miljenika navijača. Derek Nidam je od juče i zvanično novi-stari igrač barskog kluba.

Foto: Aba-liga.com

Amerikanac sa crnogorskim pasošem je prošlu sezonu proveo u Monaku i Ritasu, a kako je istakao iskusni organizator igre Bar je njegova druga kuća.

“Vratio sam se kući, a kući se čovjek uvijek najljepše osjeća”, rekao je Nidam.

“Prošla sezone nije bila uopšte loša. Stekao sam novo iskustvo u Monaku, igrao sam u šampionatu Francuske i Evrokupu, zatim sam se preselio u Litvaniju, a na kraju odlučio da se vratim. Zaista se tako osjećam u Mornaru i Baru“.

Mornar polako sklapa mozaik za narednu sezonu, a već sada je jasno da će imati izuzetno moćnu ekipu. Osim Nidama kao pojačanja su stigli Sead Šehović i Milko Bjelica, čeka se ozvaničenje saradnje sa Damirom Markotom i Džejkobom Pulenom.

“Svaka sezona je priča za sebe. Slažem se da je Mornar tokom prelaznog roka odradio zaista sjajan posao i da se stvara izuzetno kvalitetna ekipa. Još uvek nije gotova priča kada je roster u pitanju, ali jasno je da će ambicije u sezoni koja slijedi biti vrhunske. Ne možemo da obećamo da ćemo ponovo igrati polufinale ABA lige, niti da ćemo osvojiti titulu. Ali, u svakom slučaju imamo pravo, imamo osnova da se nadamo da uz pomoć navijača koji su uvijek uz klub i kada ide dobro i kada situacija nije u skladu sa očekivanjima, možemo da se umiješamo u borbu za ostvarenje pomenutih ciljeva“, jasan je Nidam.

Nidam će prije početka sezone sa Mornarom imati obaveza u dresu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kini. On je u kvalifikacijama bio jedan od najboljih igrača, važan je u sistemu Zvezdana Mitrovića, pa se očekuje da bude u 12 igrača koji će ići u najmnogoljudniju zemlju.

“Plasmanom na Svjetsko prvenstvo smo ostvarili ogroman uspjeh. Međutim, kvalifikacije su ostale iza nas i sada nas čeka Mundobasket na kojem ćemo nastojati da damo sve od sebe. Konkurencija jeste paklena, grupa izuzetno teška, ali uvjeren sam da i Crna Gora ima šta da pokaže u Kini. Ono što je najvažnije je da pripreme odradimo maksimalno, da nas mimoiđu povrede i da maksimalno spremni odemo na Svjetsko prvenstvo“, poentirao je Derek Nidam.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve