Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nevjerovatna priča iz Brazila: Od jedinog navijača na tribinama do predsjednika voljenog kluba

Fotografija usamljenog momka koji samo sa čašom soka sa tribina posmatra novi poraz svog kluba (od Gremija 4:1) obišla je svijet tada. Osam godina kasnije Tijago je ponovo planetarno popularan ovog puta iz mnogo ljepših razloga. Njegova vjernost prema klubu u međuvremenu je nagrađena tako što je od Santa Kruza dobio predsjedničku funkciju, a ove godine stigao je i najveći uspjeh u istoriji

Za grad Santa Kruz do Sul, u blizini fudbalski dosta poznatijeg Porto Alegrea, važi da je jedno od mjesta u Brazilu sa visokim standardom života.

Ipak, za fudbalski klub koji nosi njegovo ime život i nije bio baš tako lagan, ali u trenucima kada je preživljavao najteže trenutke rođena je jedna velika ljubav. Ili bolje reći svijet je tada čuo za nju.

Bila je to 2012. godina, Santa Kruz nije znao šta su pobjede. Toliko je loše igrao da nikoga nisu zanimale utakmice ovog kluba, pa se na Kup utakmici države Rio Gradne do Sul na tribinama našao samo jedan navijač Tijago Reh.

Fotografija usamljenog momka koji samo sa čašom soka sa tribina posmatra novi poraz svog kluba (od Gremija 4:1) obišla je svijet tada.

Osam godina kasnije Tijago je ponovo planetarno popularan ovog puta iz mnogo ljepših razloga.

Njegova vjernost prema klubu u međuvremenu je nagrađena tako što je od Santa Kruza dobio predsjedničku funkciju, a ove godine stigao je i najveći uspjeh u istoriji.

Santa Kruz je osvojio Kup svoje države, pehar je konačno u vitrinama, a posebna nagrada i poslastica je to što je tim trijumfom stekao pravo nastupa u Kupu Brazila sa najjačim timovima ove fudbalske zemlje.

– Previše je emocija ovih dana kod mene predsjednik sam kluba kojeg obožavam, osvojili smo trofej, igraćemo u Kupu Brazila i dobili smo veliku novčanu nagradu… Šta da kažem, osim da je Santa Kruz moj život i dao sam mu sve što sam mogao moralo je da se isplati na kraju, rekao je Tijago brazilskim medijima.

Čini se da i Tijago konačno u svom Santa Kruzu živi onako kako je uvijek sanjao za njega su fudbal i njegov klub najveći mogući životni standard.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve