Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Nevjerovatan obrt: Murinjo novi trener Rome

Vratio se! I u trenerske vode samo dve sedmice pošto je dobio otkaz u Totenhemu i nešto manje otkako je izjavio da je možda rano da odmah traži novi angažman. Istina, on će funkciju preuzeti tek od ljeta kada Paulo Fonseka zvanično napusti klub, ali Roma je na apsolutno iznenađenje cijele fudbalske javnosti već danas objavila ime njegovog nasljednika. I to ne bilo koga, već - Posebnog

Nevjerovatan obrt desio se u Seriju A. Žoze Murinjo je novi trener Rome!

Vratio se! I u trenerske vode samo dvije sedmice pošto je dobio otkaz u Totenhemu i nešto manje otkako je izjavio da je možda rano da odmah traži novi angažman.

Istina, on će funkciju preuzeti tek od ljeta kada Paulo Fonseka zvanično napusti klub, ali Roma je na apsolutno iznenađenje cijele fudbalske javnosti već danas objavila ime njegovog nasljednika. I to ne bilo koga, već – Posebnog.

Ovo vjerovatno niko nije očekivao, pogotovo ne poslije cijele priče milanske Gazete s današnje naslovne strane da Maurisio Sari preuzima kormilo ”vučice” i da se u Rimu očekuje dolazak njegovog agenta Falija Ramadanija.

Bilo je čak i priče da Sari ne uslovljava Romu plasmanom u Evropu, čak i da će imati platu od četiri miliona eura, ali je klub zvaničnim saopštenjem pogazio sve spekulacije!

Murinjo je sa ”vučicom” potpisao trogodišnji ugovor.

– Klub s velikim zadovoljstvom objavljuje da je postignut dogovor sa Žozeom Murinjom koji će postati trener našeg kluba od takmičarske 2021/22, stoji u kratkom saopštenju kluba.

Potpredsjednik Rome Rajan Fridkin objavio je da je oduševljen dolaskom trenera Murinjovog kalibra.

– Veliki šampion koji je osvajao trofeje na svim meridijanima predvodiće naš klub u novom, uzbudljivom projektu Rome. Dolazak Žozea Murinja veliki je korak napred u izgradnji dugoročne strategije i pobedničke kulture.

S obzirom na brzinu kojom je Murinjo prihvatio novi posao, verovatno je od američkih vlasnika dobio ponudu kakvu nije mogao da odbije.

Podsjetimo, on je u Totenhemu imao platu od vrtoglavih 18 miliona eura godišnje! U Romi teško da će imati toliko para, a sada sve interesuje baš to – koliko će novca imati u Seriji A i da li će isplivati možda iznad ili biti odmah ispod trenutno neprikosnovenog Antonija Kontea koji u Interu zarađuje 12,5 miliona eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve