Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nemamo para da isplatimo igrače, najviše smo razočarani na Rudnik uglja

Rudar je ostavljen, napušten, prepušten sam sebi. “Rudarima” su okrenuti samo vjerni vojnici koji nikada nisu napuštali klub. Ni kada se slavilo, ni kada se tugovalo

Dok se vodi borba za titulu između šampiona Sutjeske i viceprvaka Budućnosti, najtrofejniji naš klub vodi bitku za goli život.

Rudar je ostavljen, napušten, prepušten sam sebi. “Rudarima” su okrenuti samo vjerni vojnici koji nikada nisu napuštali klub. Ni kada se slavilo, ni kada se tugovalo.

A sunovrat je krenuo od trenutka kada je Duško Šarić digao ruke od kluba stacioniranog pod Golubinjom, pa je tako pljevaljski ponos igrao baraž u sezoni 2016/2017, a sve su prilike da će i u aktuelnoj sezoni morati u doigravanje.

Dva kola prije kraja prvenstva, tim koji je ne tako davno bio strah i trepet za protivničke ekipe ima četiri boda manje od mjesta koje garantuje opstanak.

“Baraž je izvjestan. Pokušavali smo da se izvučemo, igrači su dali sve od sebe, niko nas nije nadigrao tokom proljeća sem Sutjeska. Najvjerovatnije igramo baraž, protivnik će nam biti Kom ili Bokelj, ali nama je svejedno. Ako ne prođemo u baražu, onda ne zaslužujemo da budemo u eliti”, govori za Dnevne novine, predsjednik Rudara Muhamed Gerina.

Čovjek koji je skoro četiri decenije u klubu sanja opstanak u eliti. Razlog je prilično jasan “rudari” 2020. godine slave jubilarni 100. rođendan.

“To nam je najveći motiv da ne ispadnemo u Drugu ligu. Sledeće godine se slavi 100 godina igranja fudbala u Pljevljima, a učinićemo sve da izborimo opstanak u eliti”, jasan je Gerina.

Koliko para, toliko muzike vidjelo se to u aktuelnoj sezoni, koja još nije završena. Rezultat ispašta, jer Pljevljaci nemaju novca. Čak se u jednom trenutku postavljalo pitanje ‘da li će Rudar završiti sezonu.

“Imamo novca da završimo sezonu što se tiče službenih lica, ali nemamo para da isplatimo igrače. To je veliki problem, jer dugujemo momcima dvije plate. A na tom planu nema pomaka. Čekamo da vidimo šta će da se desi sa gradonačelnikom. Razgovaraćemo sa njim kada se vrati sa godišnjeg odmora, jer je on jedini koji nas razumije u ovoj situaciji i očekujemo da će nam pomoći”.

A svi u najsjevernijem našem gradu su razočarani u pljevaljske privrednike, koje očigledno ne zanima što njihov klub grca. Ali ih zato interesuje da finansiraju razne manifestacije i druge sportske kolektive na tlu malene balkanske ljepotice.

“Gorko smo razočarani na ljude iz pljevaljske privrede, posebno na Rudnik uglja. Nosimo njihovo ime, a neće da nam pomognu. Nama je to neshvatljivo i niko ne može to da nam objasni”, podvukao je Muhamed Gerina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve