Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nema prenosa: VPSCG osudio ponašanje RTCG

Prenosa koji mogu gledati svi građani neće biti, jer je Radio televizija Crne Gore odustala od prenosa. Čelnici Vaterpolo i plivačkog saveza izuzetno su nezadovoljni takvom odlukom, a saopštenjem su se obratili javnosti

Crnogorski vaterpolisti večeras igraju protiv Sjedinjenih država pripremni meč za Olimpijske igre.

Prenosa koji mogu gledati svi građani neće biti, jer je Radio televizija Crne Gore odustala od prenosa.

Čelnici Vaterpolo i plivačkog saveza izuzetno su nezadovoljni takvom odlukom, a saopštenjem su se obratili javnosti:

– Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se na četvrte uzastopne Olimpijske igre, a prvi dio priprema za to veliko takmičenje odrađuje u Herceg Novom sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Tim povodom, dvije selekcije odigraće večeras zvanični meč na Škveru, i to će biti dobra provjera za ”ajkule” pred odlazak na finalni turnir Svjetske lige u Gruziji.

Iako je pomenuta utakmica već ušla u produkcijski plan RTCG i ista se nalazila u programskoj šemi i terminu koji je predložila RTCG, dan pred utakmicu smo informisani da do prenosa neće doći. Kako nam je saopšteno od strane nadležnih u RTCG, razlog odustajanja od prenosa je nedostatak finansijskih sredstava i osoblja.

Uvažavajući sve navedene okolnosti, smatramo da je ovakav odnos RTCG prema najtrofejnijoj crnogorskoj reprezentaciji, koja je prva izborila pravo učešća na četvrtim uzastopnim Olimpijskim igrama, neprihvatljiv, pogotovo uz činjenicu da je shodno epidemiološkim mjerama prisustvo publike ograničeno na jako mali broj, a dolazak reprezentacije SAD-e na pripreme u Crnoj Gori, u vrijeme COVID-19, je kuriozitet.

Takođe, želimo da napomenemo da se prenosi vaterpolo utakmica odrađuju sa malim reportažnim kolima sa četiri kamere, što u suštini iziskuje najmanje finansijskih i organizacionih resursa.

Nakon odustajanja javnog servisa od prenosa u interesu javnosti VPSCG je odmah angažovao privatnu firmu TV Mne sport, da u skladu sa svojim mogućnostima odradi na svom kanalu prenos uživo utakmice i time se ispuni javni interes.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve