Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nema kajanja: Prošlo 33 godine od Maradonine božije ruke (VIDEO)

Maradona je tada kod prvog gola vješto udario loptu rukom i na taj način zatresao mrežu Pitera Šiltona, a da to niko od sudija nije uspio da primijeti. O tom golu se priča i tri decenije kasnije, gol je nazvan "božjom rukom", a nerijetko i sam Maradona voli da dolije ulje na vatru

Danas se navršava tačno 33 godine od čuvenog meča četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Meksiku kada je Argentina pobijedila Englesku sa 2:1.

Foto: Marca.com

Meč je obilježio Dijego Armando Maradona sa dva pogotka, prvi koji je postigao rukom, i drugi poslije prodora i sjajnog driblinga kojim je riješio dileme oko plasmana u polufinale.

Maradona je tada kod prvog gola vješto udario loptu rukom i na taj način zatresao mrežu Pitera Šiltona, a da to niko od sudija nije uspio da primijeti. O tom golu se priča i tri decenije kasnije, gol je nazvan “božjom rukom”, a nerijetko i sam Maradona voli da dolije ulje na vatru.

Tako je nedavno odbio da se izvini Englezima zbog tog gola koji je postigao na neregularan način. Izjavio je da je taj gol bio “njegova osveta za Foklandski rat”.

“Mi Argentinci nismo znali šta se dešava, nama su rekli da dobijamo rat. U realnosti, Engleska je vodila 20:0. Bilo je teško. Cio taj slučaj je proizveo kao da smo osjećali da slijedi novi rat. Znam da sam gol dao rukom. Nijesam planirao, ali dogodilo se sve tako brzo tako da pomoćni sudija nije vidio moju ispruženu ruku. Sudija me je pogledao i rekao, to je gol. Bio je lijep osjećaj i neka moja osveta Englezima”, rekao je Maradona nedavno na premijeri dokumentarca ‘Dijego Maradona – pobunjenik, heroj, bog”.

Zanimljivo je da je Piter Šilton bojkotovao premijeru rekavši kako nije imao vremena jer je išao da igra pikado.

Kako je Maradona izveo to lukavstvo i kako je postigao i taj drugi gol poslije nevjerovatnih driblinga pogledajte u priloženom videu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve