Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nedović predlaže: Prekinuti sezonu bez ispadanja klubova

Mladi stručnjak smatra da treba proglasiti kraj prvenstva, bez ispadanja, da se dva drugoligaša uvedu u elitni rang, te da tri igrača ispod 21. godine budu obaveza za narednu takmičarsku godinu

Trener Iskre Aleksandar Nedović pohvalio je klupsko rukovodstvo za postupke tokom pandemije, a ima i svoj stav o (ne)nastavku sezone.

Nedović, Foto: UEFA

Mladi stručnjak smatra da treba proglasiti kraj prvenstva, bez ispadanja, da se dva drugoligaša uvedu u elitni rang, te da tri igrača ispod 21. godine budu obaveza za narednu takmičarsku godinu.

“Sport je izgubio mnogo, ne samo fudbal. Biće puno negativnih efekata, čak i kod onih ekipa iz top ranga. Svi mi imamo periode bez fudbala, ali to je aktivna pauza izađeš napolje, šetaš, odeš na planinu, na more, treniraš čak i tada. Ovo je sada nešto drugo. Viša sila. Igrači su bili previše zatvoreni, nijesu čak ni mogli da trče napolje. Sigurno da je ovako duga pauza ostavila traga i u fizičkom, ali i u mentalnom smislu. Trebalo je namjestiti glavu za sve ono kroz šta smo prošli, a treba je namjestiti i kada ponovo dođe vrijeme za prave fudbalske treninge, utakmice, takmičenje.”

“Svi smo se zaželjeli fudbala, treninga, utakmica, bodova… Sve treba rješavati na terenu, ali ne po svaku cijenu. Zdravlje je najvažnije. Biće komplikovano organizovati mečeve, raditi testove onih koji su na terenu i pored njega. Moje mišljenje je da bi najbolje bilo da se proglasi kraj ove sezone, da se vrednuje aktuelno stanje na tabeli. Treba naći rješenje sa kojim će svi biti zadovoljni. Uvjeren sam da to FSCG može. Moj prijedlog bi bio da nema ispadanja, da dva drugoligaša uđu u elitni rang, kao i da su naredne sezone obavezna tri igrača ispod 21. godine. Ukoliko proglasimo kraj ove sezone, lakše će nam biti u sljedećoj takmičarskoj godini. Pripreme ćemo proći na vrijeme, organizovati prelazni rok kako treba, poštovao bi se kalendar. Tu je i FSCG koji je apsolutna podrška klubovima, a uz čiju pomoć liga može lijepo da se upakuje. Mislim da mogu da se privuku i sponzori, da bude više reklama na stadionima, jer sada svi imaju reflektore. Tvrdim da naša liga ima kvalitet, samo je treba razvijati i dalje, davati šansu mladima.”

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve