Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nedović pred Rudar: Očekivanja najveća, uz navijače do trijumfa

Budućnost je protiv Rudara do sada odigrala 57 međusobnih utakmica (23 pobjede, po 17 remija i poraza), pod Goricom su se sastali 29 puta (15 pobjeda, po sedam poraza i remija), a šef stručnog štaba Aleksandar Nedović vjeruje u još jedan trijumf

Budućnost, kao aktuelni šampion države, na otvaranju drugog kruga domaćeg prvenstva igra protiv bivšeg prvaka u derbiju kola.

”Plavi” u okviru 10. kola dočekuju Rudar, u nedjelju (sjutra, 3. oktobar) veče na Gradskom stadionu u Podgorici, od 20.00 časova.

Budućnost je protiv Rudara do sada odigrala 57 međusobnih utakmica (23 pobjede, po 17 remija i poraza), pod Goricom su se sastali 29 puta (15 pobjeda, po sedam poraza i remija), a šef stručnog štaba Aleksandar Nedović vjeruje u još jedan trijumf.

– Očekivanja od utakmice su najveća. Mislim da smo prethodne nedjelje radili dobro, da nam je pobjeda na teškom gostovanju u Petrovcu dala još više elana i zbog toga smo trenirali u vedrijoj atmosferi, a najbitnije je da smo još više proširili roster, poručio je 43-godišnji strateg, koji u duelu sa „rudarima“ neće moći da računa na Đorđija Pavličića i Bogdana Milića.

– Igrači koji su izašli iz povreda i koji još izlaze su imali jednu kvalitetnu radnu nedjelju, tako da ćemo imati veću širinu i energiju za utakmicu. Rudar je ekipa sa najboljim nizom u našoj ligi, ali već smo igrali jednom sa njim, upoznali se sa kvalitetima i manama, upoznali smo igrače sa detaljima, tako da očekujem da ćemo da budemo spremni za utakmicu.

Tri boda pod Malim brdom su pozitivno uticala na ekipu, „plavi“ su pokazali da posjeduju šampionski DNK kada su mnogi pomislili da su ga izgubili, a bilo bi lijepo da se upiše druga vezana pobjeda pred reprezentativnu pauzu.

– Normalno da bi bilo lijepo, nama treba kontinuitet. Međutim, opet ponavljam da je bilo stvari gdje smo bili prinuđeni da igramo sa malim rosterom, pa ni ekipa, a ni ja kao trener nismo mogli da sprovedemo sve ideje na terenu. Ali, nećemo se više osvrtati šta je bilo i šta se dešavalo, iskreno se nadam da smo sve negativne stvari ”ispucali” i ostavili iza sebe, gledamo samo naprijed i razmišljamo pozitivno, jasan je Nedović.

Budućnost 14 utakmica zaredom nije poražena od Rudara (10 pobjeda, četiri remija), a čak 12 mečeva pod Goricom nije izgubila od Pljevljaka (10 trijumfa, dva remija), ali statistika ništa ne mora da znači. Naročito, jer su ”rudari” vezali četiri pobjede u prvenstvu.

– Rudar će sigurno biti agresivan, igraće pun elana i pokušaće iz tranzicije da nas ugrozi. Za sve to ima podlogu u vidu sjajnog niza od četiri trijumfa, kao i ekipe koja je spoj mladosti i iskustva. Što se tiče nas, odradili smo sve kako treba i mislim da ćemo zacrtano sprovesti u djelo, poručio je Nedović.

Najvatreniji navijači ”Varvari” su bili 12. igrač ”plavih” u Petrovcu. Ništa manje se ne očekuje ni protiv Rudara…

– Vidjelo se u Petrovcu koliko znače za ekipu, energija na zagrijavanju je odmah bila bolja kada su se pojavili, tim je za 40 – 50 odsto bio bolji, agresivniji, energičniji… Osjetili su vjetar u leđa. Navijači kažu da će doći u većem broju nego što je to bio slučaj sa Petrovcem, a mi bismo i sa onakvom podrškom bili prezadovoljni, jer je stvarno bila prava. Očekujem da budu uz nas iz kola u kolo i da se svi zajedno vratimo na put na kojem smo bili tokom prethodne dvije godine, rekao je Aleksandar Nedović.

Ulaznice za utakmicu Budućnost – Rudar će se prodavati na dan meča (sjutra, nedjelja) od 17.00 do 20.00 časova, u prodaju će biti puštena zapadna tribina, a ulaznica će koštati dva eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve