Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Nedović pred Petrovac: Imamo tešku utakmicu, očekujem reakciju (VIDEO)

Plavi kao aktuelni šampioni i tim koji je vezao dva poraza žele reakciju, ali „nebeskoplavi“ su na početku sezone dokazali da igraju dobar fudbal osvojivši 14 bodova iz osam mečeva - pet više od naših šampiona.

Budućnost u jednom od derbija 9. kola domaćeg šampionata, od 20.00 časova pred kamerama RTCG, sjutra gostuje Petrovcu pod Malim brdom.

”Plavi” kao aktuelni šampioni i tim koji je vezao dva poraza žele reakciju, ali „nebeskoplavi“ su na početku sezone dokazali da igraju dobar fudbal osvojivši 14 bodova iz osam mečeva – pet više od naših šampiona.

– Imamo tešku utakmicu, jer je Petrovac u dobroj seriji, dok mi poslije dva poraza moramo da idemo na sve ili ništa. Jedino nam pobjeda igra kako bismo izašli iz krize“, rekao je šef stručnog štaba Aleksandar Nedović, koji je svjestan da igru ekipe ne prate rezultati.

– Ne mislim na krizu igre, koliko krizu rezultata, jer dvije utakmice nismo postigli gol i izgubili smo. Taj problem je evidentiran, tokom cijele nedjelje se radilo na prevazilaženju problema, a iskreno se nadam da će malo i sreća biti na našoj strani i da ćemo to što stvorimo – realizovati.

Petrovac je već na startu nove sezone svima stavio do znanja da nije ekipa od prošle godine kada se borio za opstanak.

– Sam klub je mnogo ozbiljniji, a to se manifestuje na igre i rezultate, govori Nedović, koji je i sam radio pod Malim brdom.

– Petrovac je brza i potentna ekipa, naročito na sredini terena, dosta stvari kreće od Petra Vukčevića, ali analizirali smo ih. Spremićemo se maksimalno dobro za utakmicu, pokazati pravu reakciju i pokušaćemo da zabilježimo pobjedu.

Budućnost će u Petrovcu biti lišena pomoći povrijeđenih Damjana Dakića, Đorđija Pavličića i Bogdana Milića, dok Igor Ćuković još nije skroz spreman da konkuriše za sastav. Međutim, od „plavih“ se očekuje reakcija nakon poraza. I svi znamo da Vasilije Terzić i drugovi mogu imaju snage da to urade.

– I ja očekujem reakciju, prvo i osnovno iz razloga što ćemo imati nešto širi sastav nego u prethodna dva meča. Vraćaju nam se četiri igrača što za roster koji imamo nije malo. Možda ne mogu da izdrže 90 minuta, ali u nekim trenucima 20 minuta ili pola sata mogu da znače i donesu prevagu na našu stranu, jasan je Nedović.

Budućnost je nakon obnove nezavisnosti naše države odigrala 53 međusobna meča sa Petrovcem i upisala je 28 pobjeda, 17 remija i osam poraza. ”Plavi” su kao gosti pod Malim brdom igrali 27 puta – 14 trijumfa, 10 remija i tri poraza. Na tih 27 utakmica, ”plavi” su postigli 37 golova u Petrovcu, a primili 15.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve