Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nedović pred Mornar: Budućnost mora da igra sa stilom

Plavi šampioni iz utakmice u utakmicu izgledaju bolje, a ekipa polako dobija konture kakve želi nekadašnja ''desetka'' kluba

Fudbaleri Budućnosti su na reprezentativnu pauzu otišli sa dvije vezane pobjede protiv Petrovca i Rudara, a u 11. kolu domaćeg šampionata ih očekuje – derbi.

”Plavi” će u nedjelju od 18.00 časova gostovati Mornaru u Baru, na stadionu SRC Topolica.

– Prvenstvo pred pauzu smo završili u dobroj formi sa dvije pobjede i na elanu tih trijumfa smo radili kvalitetno tokom pauze. Nismo bili kompletni kako bismo usavršili neke stvari i došli do automatizma u igri, ali najbitnija stvar je da smo zdravi i gotovo kompletni pred Bar i očekivanja su najveća, poručio je šef stručnog štaba Aleksandar Nedović za klubski sajt.

Plavi šampioni iz utakmice u utakmicu izgledaju bolje, a ekipa polako dobija konture kakve želi nekadašnja ”desetka” kluba.

– Budućnost mora stilom da zadovolji najveći broj navijača u državi i regionu. Trenutno smo najefikasniji tim u prvenstvu i pored velikog broja promašenih šansi i Budućnost mora da igra tako, rekao je Nedović, koji se još jednom napada.

– Mislim da smo otklonili problem realizacije i da u posljednje vrijeme dajemo dosta golova, a to svakako želimo da zadržimo. Međutim, isto tako bitno je da imamo čvrstinu u defanzivnom dijelu kao na posljednjoj utakmici i da iz toga pravimo veći broj prilika.

Budućnost je prvu utakmicu u domaćem prvenstvu odigrala upravo protiv Mornara – u okviru 2. kola pod Goricom je bilo 1:1, a Aleksandar Nedović je taj meč gledao iz lože podgoričke arene kao novi trener ”plavih”.

– Očekujem dobar Mornar, jer je to ekipa koja ima brzinu u ofanzivi, igra sa dosta transformacija, a poznavajući protivničkog trenera znam da su čvrsti i odgovorni, ali i da igraju sa mnogo kontakta. Spremni smo da odbranimo dobre stvari rivala i da napadnemo slabe tačke, koje imaju kao i svaki tim.

Navijači ponovo najavljuju da će da budu 12. igrač Budućnosti…

– Sigurno je da su nam potrebni. U nekim internim razgovorima smo pominjali da bi se utakmica protiv Jezera skroz drugačije završila, da su navijači došli u broju u kome su bili na prethodna dva meča. Ali ne treba da se vraćamo na te neke stvari, govori Nedović, pa se nadovezuje…

– Pojavili su se u velikom broju na posljednje dvije utakmice, a svi smo vidjeli kakvi su i igra u rezultati bili. Znače nam mnogo, jer Budućnost sa i bez navijača nije ista. To je povezano, oni nam daju veći elan i motiv, svi se prijatnije osjećamo i sigurno da ih očekujemo u najvećem broju u kome mogu da se skupe u ovome trenutku, rekao je Nedović, koji ne može da računa na povrijeđene Bogdana Milića, Igora Ćukovića i Đorđija Pavličića.

Budućnost je u dosadašnjim 25 međusobnih utakmica protiv Mornara ostvarila 17 pobjeda, četiri remija i četiri poraza uz gol razliku 49:18, dok je na 10 mečeva odigranih u Baru upisala šest pobjeda, tri remija i jedan poraz uz gol razliku 13:6.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve