Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nedović: Nema lakih pobjeda

Uz malo više sportske sreće Iskra je bila na pragu pobjede i u Nikšiću da su, kojim slučajem, izabranici Aleksandra Nedovića sačuvali koncentraciju u presudnom momentu

Uknjižiti četiri boda na dvije utakmice i to protiv ekipa koje konkurišu za najviši plasman je, može se reći, pravi podvig na početku proljećnjeg nastavka, tim prije jer su i Dečić i Sutjeska u dosadašnjem toku šampionata pokazali crnogorskoj fudbalskoj javnosti da im je mjesto u vrhu tabele.

A uz malo više sportske sreće Iskra je bila na pragu pobjede i u Nikšiću da su, kojim slučajem, izabranici Aleksandra Nedovića sačuvali koncentraciju u presudnom momentu.

Ipak, ne treba tražiti hljeba preko pogače, nego samo konstatovati da su Danilovgrađani ovjerili tradiciju iz prethodnih sezona da u trećem krugu prvenstvenih okršaja pružaju znatno bolje partije i osvajaju mnogo više bodova.

Zadovoljstvo na račun odličnog starta nije krio ni šef struke Aleksandar Nedović, ističuću da ne treba spavati na lovorikama nego se okrenuti narednim iskušenjima.

– Tek sada treba opravdati ostvarene rezultate i nastaviti u istom ritmu. Zadatak nije nimalo lak, naprotiv, sve naredne mečeve moramo maksimalno ozbiljno shvatiti ukoliko želimo da ponovimo uspjeh iz minule godine i ponovo se domognemo Evrope. Ka tom cilju izazova ima na pretek ali ćemo mi nastojati da preskačemo prepreke jednu po jednu kako bi obradovali vjerne navijače i sigurnim korakom krčili put ka međunarodnoj sceni, rekao je Nedović i naglasio da nema lakih protivnika bez obzira na kojoj se poziciji oni trenutno nalaze.

Naime, za njega je jedina opcija, nikako ne prihvatati ulogu favorita na papiru nego snagu demonstrirati na zelenom tepihu i kući i na strani.

– Naša forma jeste u usponu ali ne možemo i ne smijemo na osnovu dva odlična izdanja precijeniti sopstvene mogućnosti i potcijeniti bilo kog budućeg protivnika. Iskreno očekujem da ćemo nakon pet-šest kola imati jasniju sliku ekipe koja stremi ka vrhu tabele. Strategiju nećemo mijenjati nego i dalje afirmisati napadački stil i igru na pobjedu – dodao je na kraju Nedović, uvjeren da će njegovi puleni izdržati žestok tempo na oba fronta, i u prvenstvu i u nacionalnom kupu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve