Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Nedović debituje u Danilovgradu

Osokoljena dobrim startom i bez primljenog pogotka na prethodne dvije utakmice, Iskra dočekuje aktuelnog šampiona (20.00) riješena da ovjeri pobjedu protiv Jezera i remi sa Rudarom i uveća bodovni saldo jednim ili tri boda

Osokoljena dobrim startom i bez primljenog pogotka na prethodne dvije utakmice, Iskra dočekuje aktuelnog šampiona (20.00) riješena da ovjeri pobjedu protiv Jezera i remi sa Rudarom i uveća bodovni saldo jednim ili tri boda.

Ali, i Budućnost ima namjeru da konačno prebrodi rezultatsku krizu i vrati se na pravi kolosijek.

Za pouzdanog kapitena Iskre Ognjena Obradovića ovo će biti duel za fudbalske sladokusce u kojem će nijanse odlučivati o pobjedniku.

– Ko prvi pogriješi onaj drugi će se radovati i zbog toga moramo biti na visini zadatka svih 90 minuta, maksimalno koncentrisani i posvećeni svim segmentima igre i na našoj i na njihovoj polovini. Spremni smo na žestoku borbu na sredini terena jer vjerujemo da će gosti od prvog zvižduka sudije nametnuti jak presing kako bi otupili oštricu našeg napada. Na klupi Budućnosti je naš bivši strateg Nedović koji nas dobro poznaje, tako da i sa te strane, pored uloge favorita, gosti su u prednosti, što ne znači da im se nećemo adekvatno suprotstaviti – rekao je Obradović.

Obradović vjeruje da njegova ekipa ima snage i kapaciteta da se predstavi u najboljem izdanju kada je najteže i ovaj derbi arhivira u svoju korist.

– Nama nije nimalo olakšavajuća okolnost što je Budućnost eliminisana sa evropske scene budući da će upravo zbog te činjenice nastojati da se iskupe i stave do znanja navijačima da su ponovo glavni pretendenti na titulu. Međutim, i mi imamo svoju računicu po tom pitanju i ne krijemo da će se naša taktika zasnivati na ofanzivnoj strategiji – rekao je Obradović.

Aleksandar Nedović večeras počinje trenersku misiju na klupi Budućnosti, i to na stadionu gdje je godinama bio domaćin.

Četrdeset dvogodišnji stručnjak tri i po godine je vodio Iskru, izborio istorijski izlazak u Evropu, ali emocije i lijepa sjećanja ostavlja po strani.

Isto kao što je morao 10. decembra 2017, kada je kao trener Iskre debitovao protiv svoje Budućnosti i upisao pobjedu od 1:0 pod Goricom.

– Ne bih ništa mijenjao jer smo tada odigrali sjajnu utakmicu i ostvarili pobjedu. Ne bih imao ništa protiv da se ista stvar desi i sada u Danilovgradu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve