Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nedović: Bili smo bolji, ali su se desile stvari na koje nismo mogli da utičemo

Šef stručnog štaba Budućnosti Aleksandar Nedović, koji je preuzeo tim nakon nekoliko kola nove sezone, ima jasan stav po pitanju dešavanja u Nikšiću, a to je da ne želi da zalazi u detalje po pitanju sudijskih odluka, jer nije neko ko je mogao da utiče na bila šta po pitanju tog segmenta

Sedam kola odigrano je u Telekom 1. CFL – aktuelni šampion Budućnost, nakon poraza u derbiju od Sutjeske, ima značajan zaostatak od 10 bodova za najvećim rivalom. Susret u Nikšiću, ko zna koji put, bio je veoma neizvjestan sa, objektivno, nekoliko kontroverznih odluka glavnog sudije.

Šef stručnog štaba Budućnosti Aleksandar Nedović, koji je preuzeo tim nakon nekoliko kola nove sezone, ima jasan stav po pitanju dešavanja u Nikšiću, a to je da ne želi da zalazi u detalje po pitanju sudijskih odluka, jer nije neko ko je mogao da utiče na bila šta po pitanju tog segmenta.

– Sada smo u situaciji kada ne treba da se osvrćemo previše. To što se dešavalo na terenu, a na šta ja kao trener ne mogu da utičem, ne bih želio komentarisati. Bili smo bolji rival tokom cijelog meča, imali više pravih prilika, ali na kraju desile su se neke stvari na koje nijesmo mogli uticati i susret se završio pobjedom najvećeg rivala, kategoričan je Nedović.

Pored velikog bodovnog zaostatka u odnosu na Sutjesku, Nedović je optimista i smatra da minus nije toliko nenadoknadiv.

– Zaostatak jeste veliki, ali tek je sedmo kolo. Imamo još tri međusobna duela sa Sutjeskom. Mislim da ćemo u jednom trenutku dobiti priliku da sustignemo najvećeg rivala. Ono što je najbitnije u ovom trenutku je da konsolidujemo redove i pobjeđujemo u kontinuitetu, smatra Nedović.

Šef struke „plavih“ takođe skreće pažnju na vrlo bitnu činjenicu, a to je da otkada je postao trener Budućnosti, ni pred jedan meč nije mogao da računa na sve fudbalere.

– Ni na jednoj utakmici nijesam imao isti sastav zbog povreda koje su uticale na to da ne mogu da računam na pojedine važne igrače. Dešavaju se povrede tokom treninga, neke se vuku i od ranije… Jednostavno, u ovom trenutku moramo da se izborimo i sa tim problemom, jasan je šef stručnog štaba Budućnosti.

Budućnost već u narednom kolu na svom terenu ima priliku da započne seriju pozitivnih rezultata. Susret protiv Jezera u kom su „plavo-bijeli“ apsolutni favoriti.

– Pod Goricom ko god da je na suprotnoj strani, Budućnost je favorit. Sa imperativom pobjede dolazi i viši pritisak na fudbalere. Sve takve duele do sada smo rješavali u svoju korist, tako da sam siguran da ćemo i protiv narednog protivnika ostvariti dobar rezultat, istakao je Nedović.

Nakon određenog perioda adaptacije, Nedović ističe da je veoma zadovoljan stanjem u klubu, da i pored promjenljivih rezultata vlada veoma dobra atmosfera i, što je najbitnije, ima punu podršku i podsticaj od svih onih koji čine kolektiv FK Budućnost.

– Ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim je da stanje u klubu, način funkcionisanja svih segmenata u koje sam ja involviran, prevazilazi okvire crnogorskog fudbala. Budućnost ima najbolje uslove u Crnoj Gori. Atmosfera je odlična i više sam nego zadovoljan kompletnom situacijom. Budućnost je moje prirodno okruženje, i dalje je tu veliki broj ljudi sa kojima sam sarađivao još dok sam bio aktivan fudbaler, kazao je Nedović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve