Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Ne odustaju od opstanka u ligi: Oktobarsko buđenje Petrovca

Prva pobjeda stigla je kao rezultat dobrih izdanja tokom prošlog mjeseca, iako početak nije obećavao ovakav ishod bili su Petrovčani na pragu istupanja iz lige, usljed loše finansijske situacije, ali su igrači pokazali da su najjači kada je najteže

Ko čeka dočeka. Stara poslovica se pokazala tačnom u slučaju fudbalera Petrovca. “Nebo-plavi su u 11. kolu Telekom 1.CFL upisali prvu ovosezonsku pobjedu, savladavši doskorašnjeg lidera Podgoricu sa 3:1.

Petrovac i Podgorica, Foto: FSCG

“Ova će nam pobjeda mnogo značiti. Ušli smo u trku za opstanak i moramo se truditi da ostvarujemo još bolje rezultate”, poručio je kapiren Petrovca Luka Medigović.

Prva pobjeda stigla je kao rezultat dobrih izdanja tokom prošlog mjeseca, iako početak nije obećavao ovakav ishod bili su Petrovčani na pragu istupanja iz lige, usljed loše finansijske situacije, ali su igrači pokazali da su najjači kada je najteže.

U četiri kola tokom oktobra Petrovac je zabilježio pobjedu, dva remija i poraz. Sjajni rezultati “fenjeraša posebno dobijaju na snazi kada se u obzir uzme protiv koga su ti rezultati postignuti u gostima je savladana trećeplasirana Podgorica, dok su na domaćem terenu po bod “otkinuli ekipama iz gornjeg dijela tabele drugoplasiranom Dečiću (1:1) i četvrtoplasiranoj Sutjesci (1:1), dok su minimalan poraz upisali na gostovanju Zeti (1:0).

“Vrlo dobri rezultati za nas. Ovo će nam mnogo pomoći u daljoj borbi za opstanak i staviti ekipama do znanja da se još nijesmo predali. Sljedeća dva meča gdje dočekujemo Titograd i Rudar su ključna. Nadamo se da će nam prednost domaćeg terena donijeti prevagu u tim duelima”, jasan je bio Medigović.

Mučili su se Petrovčani 11 kola da bi prije dva dana prikazali fenomenalan fudbal na DG areni dominantna igra i sjajna egzekucija im je pomogla da na koljena bace Podgoricu, koja je bila u sjajnom naletu i do prethodnog kola kola lider na tabeli.

“Tokom cijelog prvenstva igramo dobro. Zadovoljni smo igrom, jedino je završnica predstavljala ogroman problem. Čini se da se u meču protiv Podgorice konačno i nama posrećilo, kaže centralni bek Petrovčana.

Nedostatak sreće prvenstveno se odnosi na činjenicu da je Petrovac upisao pet poraza ove sezone – svaki sa minimalnih 1:0! Uz četiri remija i subotnjom pobjedom, Petrovčani se nalaze u nezavidnoj poziciji, ali ono što raduje je činjenica da su mečevi protiv ekipa iz vrha izgleda dodatni motiv za njih.

Petrovac se specijalizovao za mečeve protiv takvih ekipa, sa izuzetkom Budućnosti (prvi meč odložen zbog obaveza podgoričkog sastava u Evropi) u mečevima sa Sutjeskom upisali su dva remija (3:3 u Nikšiću i 1:1 u Petrovcu), Dečićem takođe dva remija (oba puta 1:1) i tri boda u duelu sa Podgoricom (0:1 i 3:1). Da li ovo znači da možemo očekivati još jednu dobru partiju u sljedećem kolu protiv Titograda?

“Za nas je ovo najvažnija utakmica sezone. Poštujemo protivnika, ali mislim da smo dovoljno jaki da slavimo u meču i da prepustimo začelje tabele nekom drugom, poručuje Medigović. “Rano je još uvijek pričati o tome da li će nam baš ta pobjeda donijeti ‘spas’ i obezbijediti nam opstanak, ipak ima još dovoljno utakmica do kraja šampionata.

Derbi začelja između Petrovca i OFK Titograda na programu je u srijedu četvrtog novembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve