Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

NBA: Vučević se šuterski muči, ali radi sve ostalo i Čikago pobjeđuje

Naš centar je među zaslužnijim za sjajan start ekipe u novoj sezoni. Ipak procenti šuta su daleko od onih na koje smo navikli

Nikola Vučević se muči šuterski na početku nove sezone, ali pogađa kada je to bitno i radi sve ostalo kako bi Čikago Bulsi pobjeđivali.

Naš centar je među zaslužnijim za sjajan start ekipe u novoj sezoni.

Ipak procenti šuta su daleko od onih na koje smo navikli.

38,9 odsto iz igre i 32 odsto za tri poena, je daleko od procenata ukupno u karijeri – 49,5 iz igre i 35,7 odsto za tri poena. Prošle sezone je trice pucao 40 odsto.

– Radom moram izaći iz toga. Vježbam na treninzima, kao i poslije treninga. Na mečevima takođe pucam dosta. Moram pronaći ritam. Prošlih godina u Orlandu sam imao puno loptu u rukama, sada imamo više opcija i to je dobro, kazao je Vučević.

On je uprkos promašajima protiv Jute recimo dao trojku koja je prelomila.

– Nema mnogo razlike kada je šut u pitanju u odnosu na ranije. Imam određenu rutinu koje se držim. Pogledam film bez obzira na to kako igram, dobro ili loše. Ne želim ništa da dramatično mijenjam, potrebna mi je utakmica ili dvije da krenem i to će sve promijeniti. Imam dosta otvorenih šuteva, kada ih počnem pogađati to će otvoriti dosta prostora za ostale, zaključio je Vuč.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve