Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Vučević bi uskoro mogao da napusti Orlando

Prema izvještajima najuticajnijih NBA analitičara, Orlando očekuje ''veliki paket'' u zamjenu za Vučevića. To bi uključivalo jednog startera koji će kao naš centar praviti razliku i nekoliko pikova prve runde

”Trade Deadline Day” je sljedećeg četvrtka (25. marta, 20 časova po našem vremenu), a kako se vrijeme kraja transfera u NBA ligi približava, tako je sve izglednije da bi centralna figura mogao da bude Nikola Vučević.

I bez obzira na sve što je uradio za Orlando, bez obzira što je ove sezone ubjedljivo najbolji igrač franšize sa Floride i izjava da je srećan u dresu ”magije”, crnogorski centar mogao bi protiv svoje volje da spakuje kofere nakon izjava da su samo Markel Fulc i Džonatan Ajzak nedodirljivi. Čelnici Orlanda žele da zarade na Ol-star centru, koji ove sezone prosječno bilježi 25 poena i 11,6 skokova po utakmici.

Prema izvještajima najuticajnijih NBA analitičara, Orlando očekuje ”veliki paket” u zamjenu za Vučevića.

To bi uključivalo jednog startera koji će kao naš centar praviti razliku i nekoliko pikova prve runde.

A, u posljednjih sedam dana prelaznog roka sa interesovanjem za Vučevića ušli su Boston, San Antonio i Šarlot. Majami se pominjao kao jedna od destinacija, ali su brzo odustali.

I na polu su se izdvojili ”seltiksi”, koji odavno prate situaciju sa Vučevićem. Bez dileme bi dobili centra koji može da rješava napade iz svih situacija, a sa Džejsonom Tejtumom i Džej lenom Braunom bi osvajač 17 NBA titula dobio veliku trojicu koja bi mogla da donese sj aj ne rezultate. S druge strane, ova opcija bi bila veoma dobra i za Vučevića, koj i bi konačno zaigrao u jačoj franšizi… Još jedna stvar koja ide u prilog “seltiksima” je “trejd izuzetak” u visini od 28.500.000 dolara. Kako Vučević za ovu sezonu ima garantovanih 26.000.000, to znači da Boston može da ga uklopi u gore pomenutu sumu, a istovremeno bi mogao da se oslobodi nekoliko plata kako bi ostali ispod gornje granice seleri kepa.

Šarlot je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone sa skorom 20-19. Lamelo Bol je na dobrom putu da bude ruki godine, Gordon Hejvord nakon serije teških povreda ponovo hvata zalet, a Majki Džordan želi Vučevića kako bi njegova franšiza zacementirala mjesto u plejofu. Tu je veća dilema šta bi “hornetsi” mogli da ponude Orlandu u cijelom trejdu, a kao kandidati su se izdvojili Terij Rozir, Majls Bridžis i Pi Džej Vašington.

I na kraju veliko interesovanje iz Teksasa. Greg Popovič je već dogovorio odlazak Lamarkusa Oldridža iz San Antonija, pa im je potreban ozbiljan centar Nikolinog kalibra.

U ovom trenutku još uvijek niko ne zna da li će Nikola Vučević napustiti Floridu, ali je ostalo još dovoljno vremena da se svi detalji definišu. Tri su opcije, a do kraja trejd roka je šest dana…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve