Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA saopštila listu: Simonović među 205 kandidata za draft

Centar Mege, koji je ponikao u kolašinskom Gorštaku, je jedan od 43 internacionalca koji će pokušati da ovog ljeta dobiju ugovor u nekom od klubova najjače lige svijeta. To ne znači da je Marko obavezan da ove godine izađe na draft – po NBA pravilima, igrači koji odluče da odlože ili prosto povuku kandidaturu, to mogu učiniti deset dana uoči drafta

Naš reprezentativac Marko Simonović je jedan od 205 košarkaških talenata koji su se prijavili za učešće na ovogodišnjem NBA draftu.

Simonović, Foto: Fiba.com

Centar Mege, koji je ponikao u kolašinskom Gorštaku, je jedan od 43 internacionalca koji će pokušati da ovog ljeta dobiju ugovor u nekom od klubova najjače lige svijeta.

To ne znači da je Marko obavezan da ove godine izađe na draft – po NBA pravilima, igrači koji odluče da odlože ili prosto povuku kandidaturu, to mogu učiniti deset dana uoči drafta.

Na listi je niz evroligaških talenata – poput Izraelca Denija Avdije koji se afirmisao u Makabiju, Barseloninih nada bekova Branku Badije i Leandra Bolmara, pa još jednog Barsinog igrača krila Serhija Martineza, krila Miguela Gonzalesa iz Baskonije, Rokasa Jakubaitisa, beka Žalgirisa, velikog francuskog talenta Tea Maledona iz Asvela, fantastičnog univerzalca Alekseja Pokuševskog iz Olimpijakosa i krila Jigitdžana Sajbira iz turskog Efesa.

Po posljednjim projekcijama, prvi pik trebao bi da bude bek šuter Entoni Edvards sa Univerziteta Džordžija, potencijalno izbor Golden Stejta. Plejmejker Lamelo Bol bi mogao biti drugi pik kao izbor Klivlenda, a treći plejmejker Kol Entoni sa čuvenog koledža Sjeverna Karolina. Već na četvrtoj poziciji trebao bi se naći Deni Avdija.

Posebno interesantan domaćoj košarkaškoj publici na draftu može biti bek Kilijan Hejs, kojeg je za Francusku igrao odlično na Evropskom prvenstvu u Podgorici za kadete, prije skoro tri godine. Sada se već afirmisao u njemačkom Ulmu. Hejs je trenutno projektovan kao deseti pik ovogodišnjeg drafta.

Još nije poznato kada bi se draft mogao održati, a pretpostavlja se da će to biti u avgustu, nakon što se kompletira aktuelna sezona.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve