Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Poznati učesnici u šutiranju trojki i zakucavanju na Ol staru

Osim novih učesnika, očekuju nas i nova pravila. Umjesto 25 lopti imaćemo 27, vrijeme je produženo i umjesto jednog minuta, učesnici će imati 70 sekundi. Povećan je i broj poena - nekada je maksimum iznosio 30, pa je povećan na 34, a sada će učesnici moći da ostvare 40 poena. Dvije lopte postavljene su lijevo i desno od centralne pozicije i donosiće po tri poena

Branilac titule Džo Heris i zvijezde Damian Lilard i Tre Jang, predvodiće ovogodišnje takmičenje u šutiranju trojki na NBA Ol star vikendu u Čikagu (15. februar). Pored navedenih zvijezda učešće su uzeli Badi Hild (drugi put), a kao debitanti oprobaće se Devonte Grem, Dankan Robinson, Zek Levin i Davis Bertans.

Heris, Foto: Bleachreport.com

Osim novih učesnika, očekuju nas i nova pravila. Umjesto 25 lopti imaćemo 27, vrijeme je produženo i umjesto jednog minuta, učesnici će imati 70 sekundi. Povećan je i broj poena – nekada je maksimum iznosio 30, pa je povećan na 34, a sada će učesnici moći da ostvare 40 poena. Dvije lopte postavljene su lijevo i desno od centralne pozicije i donosiće po tri poena.

Takmičenju u zakucavanjima u Čikagu se održava prvi put od davne 1988. godine, kada je Majkl Džordan na neodoljiv način nadmudrio Dominika Vilkinsa i osvojio svoju drugu uzastopnu titulu. Ove godine predvodnik je Dvajt Hauard, koji je osvojio ovo takmičenje 2008. godine. Vraća se poslije 11 godina. Pored Hauarda, u konkurenciji će se naći Aron Gordon, Derik Džons Junior i debitant Pet Konaton.

Učesnici će u dva kruga izvesti bilo koje zakucavanje po želji. Igrači će imati najviše tri pokušaja da završe svako zakucavanje u prvom i posljednjem krugu. Pet sudija ocjenjuje svako zakucavanje na skali od šest do deset, što može da rezultira najvišom ocjenom 50 i najnižom ocjenom 30. Sva četri takmičara dobijaju po dva zakucavanja u prvom krugu. Dvojica sa najvećim kombinovanim rezultatom idu u finale, gdje se kasnije kruniše pobjednik.

Gledaćemo i nadmetanje u košarkaškim vještinama, gdje će igrači pokazati koliko su dobri sa loptom. Kao i prošlih godina imaćemo dvije grupe, bekove i visoke igrače. Pored branioca titule od prošle godine Džejsona Tejtuma, svoje vještine će nam pokazati i Bem Adebajo, Patrik Beverli, Spenser Dinvidi, Kris Midlton, Derik Rouz, Domantas Sabonis i Paskal Sijakam.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve