Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

NBA: Marej i Jokić izbacili Kliperse, Majami poveo u finalu Istoka, Boston pao u produžetku

Tim iz Kolorada je u odlučujućoj utakmici veoma uzbudljive serije protiv Klipersa slavio sa 104:89 i tako sa 4-3 u pobjedama preskočio još jednu drugu prepreku u plej-ofu. Podsjetimo, Denver je protiv Klipersa gubio sa 3-1, baš kao i protiv Jute na startu plej-ofa, ali je smogao snage da veže tri trijumfa i poslije 11 godina prođe u konferencijsko finale

Košarkaši Denvera plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, gdje će im rival biti Los Anđeles Lejkersi.

Marej i Jokić, Foto: Espn.com

Tim iz Kolorada je u odlučujućoj utakmici veoma uzbudljive serije protiv Klipersa slavio sa 104:89 i tako sa 4-3 u pobjedama preskočio još jednu drugu prepreku u plej-ofu.

Podsjetimo, Denver je protiv Klipersa gubio sa 3-1, baš kao i protiv Jute na startu plej-ofa, ali je smogao snage da veže tri trijumfa i poslije 11 godina prođe u konferencijsko finale.

Majstorica protiv Klipersa riješena je u drugom poluvremenu. Nakon vođstva pulena Doka Riversa 61:54, Nagetsi su napravili seriju 16:2 i preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Denver je ubrzo stekao i dvocifrenu prednost, prednjačili su Nikola Jokić i Džamal Marej, pa se pitanje pobjednika nije dovodilo u pitanje, ponajviše zbog katastrofalnog šuta iz igre sastava iz Kalifornije.

Jokić je već u trećoj četvrtini stigao do tripl-dabla, a do kraja meča imao je učinak od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija.

Marej je samo u drugoj dionici brojao do 20, a susret je završio sa 40 poena. Geri Heris i Džeremi Grent dodali su po 14.

U redovima Klipersa najefikasniji bio je Montrezl Herel sa 20 koševa, dok su Kavaj Lenard i Pol Džordž potpuno podbacili.

Prvi meč finala Zapada na rasporedu je u noći između petka i subote od 03.00 časa po našem vremenu.

Košarkaši Majamija savladali su Boston nakon produžetka sa 117:114 na startu finala plej-ofa Istočne konferencije.

Dragić i Batler, Foto: Heatnation.com

Utakmica je obilovala preokretima i neizvjesnošću, a pobjednik je bio poznat tek nakon dodatnih pet minuta igre.

Prva četvrtina završena je 26:18 u korist najtrofejnije franšize u NBA, da bi sredinom naredne dionice nakon koša Džimija Batlera tim sa Floride bio u prednosti.

Uslijedela je rezultatska klackalica, ali u nastavku Seltiksi dolaze do viška od 14 poena i djelovalo je da hitaju ka trijumfu.

Međutim, Majami je imao spreman odgovor i na krilima fantastičnog Gorana Dragića, ali i Batlera, stigao do pola koša prednosti (106:105), 22 sekunde do kraja.

Džejson Tejtum je sa linije za slobodna bacanja poravnao na 106:106, a zatim u posljednjoj sekundi promašio trojku i meč je otišao u produžetak.

Ključne poene za Hit u tom periodu igre postigao je Batler – Majami je došao do 116:114, da bi na drugoj strani, pokušaj Tejtuma sjajno izblokirao Bem Adebajo, koji je zatim sa penala potvrdio trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je veteran Dragić sa 29 poena, Džej Krauder je dodao 22, Batler je brojao do 20, dok je Adebajo imao 18.

U redovima Seltiksa, istakli su se Tejtum sa 30, Džejlen Braun sa 26 i Kemba Voker sa 19 pogodaka.

Drugi meč je na programu je u noći između četvrtka i petka od 01.00 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve