Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Majami prvi finalista Istoka, Lejkersi okrenuli u seriji protiv Hjustona

Uprkos izostanku najboljeg igrača, povrijeđenog Janisa Adetokumba, Milvoki je na pravi način ušao u meč i ubjedljivo dobio prvu četvrtinu sa 28:19. Ipak, ekipa Majamija je u nastavku proigrala, okrenula rezultat i do kraja susreta kontrolisala dešavanja na parketu

Košarkaši Majamija savladali su Milvoki sa 103:94 i sa 4:1 u pobjedama izborili plasman u finale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Batler, Foto: Cnn.com

Uprkos izostanku najboljeg igrača, povrijeđenog Janisa Adetokumba, Milvoki je na pravi način ušao u meč i ubjedljivo dobio prvu četvrtinu sa 28:19.

Ipak, ekipa Majamija je u nastavku proigrala, okrenula rezultat i do kraja susreta kontrolisala dešavanja na parketu.

Majami su po efikasnosti predvodili Džimi Batler i Goran Dragić sa po 17 postignutih poena.

Odlično ih je pratio Džej Krauder sa 16 pogodaka.

Kris Midlton bio je najbolji kod Baksa sa 23 poena, uz sedam skokova i šest asistencija. Donte Divinćenco je upisao 17, a Bruk Lopez 15 poena i 14 skokova.

Majami čeka rivala u finalu Istoka, pošto je u seriji Bostona i Toronta rezultat 3-2 u korist Seltiksa.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Hjuston 112:102 u trećoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige.

Nakon što su izgubili prvi meč u seriji, Lejkersi sada imaju vođstvo od 2-1 i bliži su plasmanu u konferencijsko finale.

Briljantnu partiju za pobjednički tim pružio je Lebron Džejms sa 36 poena, sedam skokova i pet asistencija.

On je veliku podršku imao u Entoniju Dejvisu koji je meč završio sa 26 poena, 15 skokova i šest dodavanja, a odskočio je i Redžon Rondo sa 21 poenom i devet asistencija.

Taboru Hjustona nisu pomogle ni sjajne partije dvojice najboljih igrača – Džejms Harden se našao na ivici tripl-dabl učinka sa 30 poena i po devet skokova i asistencija, dok je Rasel Vestbruk imao 30 poena, osam uhvaćenih lopti i šest uspješnih dodavanja.

Potpuno izjednačena utakmica je riješena u posljednjoj četvrtini, a finalni kvartal su obilježili Rondo, Džejms, ali i Kajl Kuzma koji je šest od svojih 14 poena ubacio u momentima kada su Lejkersi preuzimali vođstvo.

Sljedeća utakmica serije se igra u noći između srijede i četvrtka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve