Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Majami preživio uraganskog Džejmsa, Batler za pobjedu

Hitsi su smanjili na 3:2 u finalu i tako produžili seriju na makar još jedan meč. Majami je odigrao izuzetno kvalitetno u ovom duelu, ni u jednom momentu nijesu pokazali bilo kakvu slabost iako su na drugoj strani imali savršeno raspoloženog Džejmsa

Košarkaši Majamija pobijedili su Lejkerse 111:108 u petom meču finala NBA lige.

Batler, Foto: Cbssports.com

Hitsi su smanjili na 3:2 u finalu i tako produžili seriju na makar još jedan meč.

Majami je odigrao izuzetno kvalitetno u ovom duelu, ni u jednom momentu nijesu pokazali bilo kakvu slabost iako su na drugoj strani imali savršeno raspoloženog Džejmsa.

Hitsi su bili ti koji su najčešće vodili, Lejkersi tek u posljednjoj četvrtini stigli do prednosti, međutim u finišu Batler je sa penala donio svom timu 109:108.

16,8 sekundi ostalo je timu iz Los Anđelesa da prelomi, Džejms je krenuo na prodor, vratio pas za Grina koji je bio potpuno sam, ali je promašio. Lopta se odbila do Markifa Morisa koji je imao tri usamljena igrača, ali je umjesto njima loptu bacio u aut.

Batler je drugi put u finalu upisao tripl dabl sa preko 30 poena. Imao je 35 uz 12 skokova i 11 asistencija, kao i pet ukradenih lopti.

Robinson je dodao 26, Kendrik Nan važnih 14 sa klupe.

Džejms je odigrao gotovo savršen meč pošto je ubacio 40 poena uz šut iz igre 71,4 odsto. Uz to je imao 13 skokova i sedam asistencija. 28 poena i 12 skokova dodao je Entoni Dejvis, koji je imao problem zbog povrede tokom posljednjeg perioda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve