Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

NBA: Klipersi novčano kažnjeni zbog neprijavljivanja povrede Lenarda

Lenard nije igrao na utakmici sa Milvokijem i NBA je zbog toga, ali i izjave trenera Doka Riversa da je igrač zdrav, riješila da kazni klub novčano sa 50.000 dolara

NBA liga kaznila je Los Anđeles Kliperse zbog toga što nisu prijavili povredu Kavaja Lenarda.

Lenard, Foto: B92.net

Lenard nije igrao na utakmici sa Milvokijem i NBA je zbog toga, ali i izjave trenera Doka Riversa da je igrač zdrav, riješila da kazni klub novčano sa 50.000 dolara.

Stvar je u tome da je klub dužan da prijavi svaku povredu igrača, što Klipersi nisu učinili, ali izgleda da u ovom slučaju nije bilo samo to da je Lenardu bio neophodan odmor i da je stvarno imao povredu.

Poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski smatra da su u klubu iz Los Anđelesa željeli da pruže podršku svom igraču.

“Svi znaju da Kavai Lenard voli svoju privatnost i ne želi da vijest o povredi bude javna. Ipak, Klipersima je potrebno da ta informacija bude javna, kako bi izbjegli kaznu i ispoštovali pravila takmičenja. Dok Rivers želi da pruži podršku svom igraču i zbog toga će klub prihvatiti kaznu od 50.000 dolara”, objavio je Vojnarovski na svom Tviter nalogu.

U saopštenju NBA se navodi da “Lenard ima povredu tetive lijevog koljena te da je klub kažnjen zbog izjave Riversa koja nije bila u skladu sa Lenardovim zdravstvenim statusom”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve