Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Denver ima rješenje i za Lejkerse, Nagetsi smanjili na 2-1 u seriji

Nagetsi su reagovali kada je bilo potrebno i rano jutros po našem vremenu trijumfovali sa 114:106. Poslije ujednačene igre u prvoj četvrtini, Denver je preuzeo kontrolu nad utakmicom već u drugoj dionici i nametnuo svoj ritam

Košarkaši Denvera dobili su treći meč finala Zapadne konferencije i tako spriječili Los Anđeles Lejkerse da odu na nedostižnih 3-0 u seriji, što nikada nijedan tim u istoriji NBA lige nije uspio da prestigne.

Denver, Foto: Denverstiffs.com

Nagetsi su reagovali kada je bilo potrebno i rano jutros po našem vremenu trijumfovali sa 114:106.

Poslije ujednačene igre u prvoj četvrtini, Denver je preuzeo kontrolu nad utakmicom već u drugoj dionici i nametnuo svoj ritam.

Pokušavali su Lejkersi u nekoliko navrata da priprijete ekipi Majka Melouna, ali je organizovani Denver uspijevao da odbije napade rivala.

Odlična igra Nikole Jokića, Džeremija Granta i Džamala Marija donijela je Nagetsima +20 (95:75). Bio je to najveći deficit Lejkersa do sada u plej ofu.

Ipak, puleni Majka Melouna dozvolili su neizvjesnu završnicu u Orlandu, a na nešto manje od četiri minuta do kraja Denver je imao samo pet poena prednosti – 103:98.

Potom je Mari pogodio trojku sa velike udaljenosti za 106:99, a u narednom napadu Lejkersa sviran je prekršaj Radžonu Rondu i zatim je sve krenulo na bolje ponovo za Denver.

Nagetse je do trijumfa vodio Mari sa 28 poena, 12 asistencija i osam skokova. Grant je ubacio 26, dok je  Jokić postigao 22 poena, uz 10 skokova i pet proigravanja.

U redovima Lejkersa Lebron Džejms je upisao tripl-dabl sa 30 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Entoni Dejvis je dodao 27 poena.

Četvrta utakmica finalne serije Zapada na programu je u noći između četvrtka i petka, u tri časa iza ponoći.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve