Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Navijači ga prozivali, Irving odgovorio na Instagramu

Košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving propustio je meč protiv Bostona, kluba čiji je dres nosio dvije sezone

Košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving propustio je meč protiv Bostona, kluba čiji je dres nosio dvije sezone.

Irving

Navijači Seltiksa su ga često prozivali za vrijeme meča u TD gardenu, nazivali kukavicom zbog nepojavljivanja, da bi se kasnije bek oglasio na Instragramu.

“Ovo samo pokazuje kolika je količina gluposti u svijetu sporta i zabave. Ovo je samo jedan veliki šou, koji znači vrlo malo u stvarnom svijetu, gdje ima mnogo bitnijih stvari.

Kao na primjer, naučiti da život predstavlja mnogo više od ubacivanja lopte kroz koš. Naučiti da se nosite sa ovim društvom gdje se sve vrjednuje na osnovu toga koliko je neko popularan.

Naučiti da budete glava porodice nakon nečije smrti. Ali ova zabava je mnogo važnija od nečijeg mentalnog zdravlja i dobrobiti?!

Ili svih ostalih stvari u životu koje se svakodnevno dešavaju ljudima, ali oni i dalje moraju da služe NBA i njenim fanovima?

Ovo je IGRA, i promoviše se kao užitak za one koji kupuju karte i gledaju meč na televiziji.

Život koji ima svrhu, duhovan život će uvijek biti važniji i vrjedniji od bilo kog sportskog nadmetanja ili zabavnog sadržaja. Nemojte nasijedati na igru koja se vama predstavlja kao zabava, nikada to neće biti ozbiljno kao što je sam ŽIVOT”, poručio je Irving.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve