Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nastupa i u Tokiu: Furtula treći put na OI

Mnogi koji pomno ne prate zbivanje u atletici, nijesu dovoljno upućeni, jer pominjanjem norme od 66 metara, smatraju da Furtula čeka određeni popust da bi bio na Igrama. Zapravo je potpuno drugačije. Svjetska atletska federacija odlučila je da na Igrama ide 32 bacača, koji već duže vrijeme sa takmičenja skupljaju bodove, kako bi se odredila rejting lista (poput tenisa)

Danijel Furtula ide u Tokio, što će za njega biti treće Olimpijske igre, jer je učestvovao u Londonu 2012. i u Riju 2016. godine.

Mnogi koji pomno ne prate zbivanje u atletici, nijesu dovoljno upućeni, jer pominjanjem norme od 66 metara, smatraju da Furtula čeka određeni popust da bi bio na Igrama.

Zapravo je potpuno drugačije. Svjetska atletska federacija odlučila je da na Igrama ide 32 bacača, koji već duže vrijeme sa takmičenja skupljaju bodove, kako bi se odredila rejting lista (poput tenisa).

Furtula je na posljednjoj rang listi bio 27, sa 1.186 bodova, zahvaljujući sjajnim rezultatima. Ima 62,88 iz Bara, na prvenstvu Balkana (2019) 62,93, u Danilovgradu 61,50, u Italiji je bacio disk 63,11 metara, dok je navredniji rekord od prije mjesec i po – 65,59. Uz rezultat iz Smedereva jasno je da je Furtula siguran putnik, a formalno se čeka konačna lista IAAF, koja će biti objavljena danas.

– Zadovoljan sam zlatnom medalju, a rezultatom i ne baš, ali s obzirom na sve okolnosti u posljednje vrijeme i to se može uzeti kao dobar hitac. Ovaj rezultat definitivno me svratao među najbolje bacače svijeta i sada ostaje da se dodatno spremim za Igre u Tokiju. Nadam se da ću sanirati neke sitne povrede i da ćemo i Marija i ja nastupiti na pravi način, a ovom prilikom želim da čestitam Mariji na fenomenalnom rezultatu i želim joj da to ponovi na Igrama, što bi je svrstalo u red najboljih, što bi bio nestvaran uspjeh za našu zemlju, kazao je Furtula.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve