Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Naše dame startuju na EP: Koliko mogu lavice bez pritiska

Evropsko prvenstvo za rukometašice počelo je juče, osim u Herningu igraće se i u Koldingu, a naše dame kao rijetko kada ranije neće imati pritisak kada je rezultat u pitanju. Uostalom tako su i poručili iz Rukometnog saveza Crne Gore kada su se odlučili da Pera Johansona zamijene jednim od boljih trenera na Starom kontinentu Kimom Rasmusenom

Dobro poznati hram rukometa, dvorana “Jiske Bank Boksen” u danskom Herningu, koja je već četiri puta bila domaćin velikih takmičenja, spremna je i za prvu veliku priču u “kovid eri”

Lavice, Foto: RSCG

Evropsko prvenstvo za rukometašice počelo je juče, osim u Herningu igraće se i u Koldingu, a naše dame kao rijetko kada ranije neće imati pritisak kada je rezultat u pitanju. Uostalom tako su i poručili iz Rukometnog saveza Crne Gore kada su se odlučili da Pera Johansona zamijene jednim od boljih trenera na Starom kontinentu Kimom Rasmusenom.

A koliko “lavice” mogu u takvoj situaciji, ali i u trenutku kada im nedostaje nekoliko super važnih aduta, moglo bi da bude jasnije već danas protiv najtežeg mogućeg rivala evropskog prvaka Francuske od 18.15.

“Čeka nas najbolji tim na svijetu”, nema dilemu Rasmusen, koji će tako imati paklen debi na klupi Crne Gore. “Francuska ima toliko dobrih rukometašica, na svakih pet minuta u igru ulaze nove igračice sa istom energijom i kvalitetom.”

Francuska je tradicionalno težak rival “lavicama”, uostalom na evropskim prvenstvima naše dame nikada nijesu slavile protiv današnjeg rivala. Kako danski stručnjak, koji je 2016. pokorio Evropu sa ĆSM Bukureštom, planira da se suprotstavi takvom rivalu?

“Biće nam potrebna velika koncentracija da pratimo njihov tempo, ali i da budemo pametni da pokušamo da umrtvimo igru, kako ne bismo igrali pod uslovima koje diktira Francuska”, jasan je Rasmusen.

Novi selektor Crne Gore nastavio je u sličnom tonu…

“Ako postavimo odbranu onako kako znamo, možemo da se nosimo sa njima. Moramo da spriječimo njihove kontre, a najbolji način za to jeste da konstantno pravimo dobre odluke u napadu”, dodao je Rasmusen.

Najveći problem za selektora Crne Gore ovog puta je vrijeme, s obzirom na to da je na klupu naše selekcije stigao desetak dana prije početka Evropskog prvenstva.

“Zajedno smo nekoliko dana, ne možemo mnogo da mijenjamo. Možda možemo neke stvari da unesemo u našu igru, ali nam je najvažnije da znamo kako da izdržimo pritisak Francuske i kako da nađemo put do gola. Strpljenje će biti ključno”, potencirao je Rasmusen.

Osim Francuske rivali Crne Gore biće domaćin i Rasmusenova domovina Danska, kao i nezgodna Slovenija.

“Da, saglasio bih se da je ovo top grupa, ali moramo da budemo pametni i vjerujte trenutno je naš glavni cilj da odigramo dobro protiv Francuske. Trenutno samo o tome razmišljamo”, zaključio je danski stručnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve