Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Našao se u Forbsovoj velikoj analizi košarkaških talenata: Simonović 54. pik na draftu

Kolašinac, centar Mege i našeg nacionalnog tima, bi po trenutnoj projekciji Forbsa mogao da bude izabran u drugoj rundi drafta, na ukupno 54. poziciji

Naš veliki talenat i reprezentativac Marko Simonović našao se u velikoj analizi 60 košarkaških talenata koji bi mogli ove godine da budu izabrani na NBA draftu, koju je objavio magazin Forbs.

Simonović, Foto: Mega

Kolašinac, centar Mege i našeg nacionalnog tima, bi po trenutnoj projekciji Forbsa mogao da bude izabran u drugoj rundi drafta, na ukupno 54. poziciji.

Jedan od najboljih igrača u ABA ligi ove sezone se ekspresno afirmisao. Njegove partije prati niz NBA timova, a već godinama meta je Minesota Timberlvuvsa. Marko se prošlog mjeseca prijavio za NBA draft, a ima pravo da povuče kandidaturu i na tu svojevrsnu berzu talenata izađe naredne ili 2022. godine.

Mladić koji je ponikao u kolašinskom Gorštaku uglavnom nije figurirao u sličnim projekcijama košarkaških analitičara u SAD u prethodnom periodu. Očekuje se, da u narednom periodu i do drafta, bude sve interesantniji NBA klubovima i da, ukoliko odluči da izađe na draft, bude bolje pozicioniran.

Prema analizi Forbsa, još nije izvjesno ko će biti prvi pik na draftu da li Lamelo Bol, bek Ilavara Hoksa, izuzetni plejmejker čiji je trenutni problem šut sa distance, ili Entoni Edvards, bek Džordžije, izuzetno kompletan igrač.

Ove godine na draft trebalo bi da izađu brojni evropski košarkaši poput Kilijana Hejnsa, beka njemačkog Ulma (potencijalno treći pik), krila Denija Avdije iz Makabija (pozicioniran na 11. mjestu), beka Tea Maledona iz Asvela (15. pik) ili Barseloninog talenta Leandra Bolmara, krilnog košarkaša koji bi mogao biti 16. pik. Aleksej Pokuševski iz Olimpijakosa je pozicioniran kao 21. pik i on je, uz Simonovića, posljednji evropski talenat na listi.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve