Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Naša liga na 53. mjestu UEFA rejting liste

Naša liga je na istorijskom minimumu

Crna Gora od referenduma 2006. godine nije igrala nikada na nekom velikom takmičenja, a trenutni kvalitet crnogorskog fudbala i stanje unutar FSCG, na čijem je čelu Dejan Savićević, ukazuje da se tako nešto neće dogoditi u skorije vrijeme. Stvarnost je surova i pogubna po crnogorski fudbal – naša liga i FSCG odavno su izgubili korak ne sa Evropom, nego i sa Balkanom, piše portal PRESS.

Naša liga je na istorijskom minimumu, na 53. mjestu UEFA rejting liste, a ispod nas su samo Andora i San Marino, ali već od sljedeće sezone i Andora nas preskače, pa će samo San Marino da nam gleda u leđa prije nego ovog ljeta počnu kvalifikacije za evropske kupove.

Ne samo da reprezentacija nikada nije igrala na nekom velikom takmičenju (jedina od šest republika SFRJ), nikada nijedan crnogorski klub nije stigao do jeseni u Evropi.

Pomenuti portal piše da je crnogorska liga na samom dnu, tereni su u očajnom stanju, stadion Pod Goricom ubjedljivo najgori nacionalni stadion na Starom kontinentu, klubovi u očajnim finansijskim situacijama, a takmičenje na ivici regularnosti sa veoma problematičnim suđenjem, međuljudskim odnosima unutar Saveza i bez mogućnosti uvođenja VAR tehnologije u skorije vrijeme.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve