Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Napreduje na vječnoj listi: Suad Šehović šesti skakač u ABA istoriji

Bjelopoljac je u porazu od Mege 78:72, prvom u sezoni, imao pet skokova uz devet poena i ukradenu loptu. Sada ima dva skoka više u ukupnom ABA poretku skakača od Andrije Žižića. Ispred njega, na petom mjestu, jeste centar Miro Bilan sa 1.211 skokova

Suad Sehović (33), kapiten Budućnosti, stigao je do šestog mjesta vječne liste ABA lige po broju skokova u karijeri je sakupio 1.033.

Bjelopoljac je u porazu od Mege 78:72, prvom u sezoni, imao pet skokova uz devet poena i ukradenu loptu. Sada ima dva skoka više u ukupnom ABA poretku skakača od Andrije Žižića. Ispred njega, na petom mjestu, jeste centar Miro Bilan sa 1.211 skokova.

Marin Rozić, dugogodišnji kapiten Cibone, najbolji je skakač u istoriji ABA sa čak 1.327 skokova, ispred Todora Gečevskog (1.314) i Čedomira Vitkovca (1.266). Ove sezone u ABA ligi Šehović ima 4,9 poena i četiri skoka u prosjeku, a trojke šutira sa 38,7 procenata uspješnosti. Suad, dugogodišnji reprezentativac, često i kapiten nacionalnog tima, je od 2013. godine u Budućnost Voliju.

U ABA je igrao i za sarajevsku Bosnu i ljubljansku Olimpiju. Nikola Ivanović je sa deset asistencija protiv Mege stigao do osme pozicije vječne liste asistenata u ABA, preskočio je bivšeg saigrača Omara Kuka (545) i sada ima 549 asistencija u ABA karijeri. Ispred Podgoričanina na sedmom mjestu je Jure Močnik sa 568 asistencija.

Ubjedljivo prvi, sa čak 959 asistencija, je bivši prvotimac ,,plavih, a sada plejmejker Partizana Nemanja Gordić. Budućnost Voli će u petak dočekati Krku i tražiti šansu da se vrati na pobjedničke staze nakon dva poraza zaredom u svim takmičenjima, u meču u kom će biti izrazit favorit.

Potom će 30. decembra u posljednjem meču u godini dočekati odličnu Igokeu, koja u ABA ligi ima izuzetan skor 8-2.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve